directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

'El Govern dels millors' tindrà cinc conselleries per Convergència, quatre independents i dues per Unió

Francesc Xavier Mena, Boi Ruiz i Pilar Fernández Bozal, els últims a confirmar-se, s'ocuparan d'Empresa i Ocupació, Salut i Justícia

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Ja es coneixen tots els noms del nou Govern. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha tancat aquest dilluns el seu 'govern dels millors' amb cinc consellers de CDC, dos d'UDC i quatre independents. A l'executiu hi ha alguns exconsellers de Pujol com Felip Puig, Irene Rigau o Andreu Mas-Colell, però també ha apostat per noves cares en el càrrec, com Lluís Recoder i Josep Lluís Cleries. Unió situa al Govern dos dels seus dirigents més importants: Josep Maria Pelegrí i Joana Ortega. També cal destacar l'aposta de Mas pels independents, entre els que hi ha el fixatge més sonat, el socialista Ferran Mascarell com a conseller de Cultura. Els tres darrers noms a confirmar-se han estat Francesc Xavier Mena, Boi Ruiz i Pilar Fernández Bozal, que s'ocuparan d'Empresa i Ocupació, Salut i Justícia respectivament.

Comparteix
   


Etiquetes
Mas ja havia anunciat feia temps que el seu objectiu era fer el que va denominar el govern 'dels millors', format per membres de CDC, d'Unió, però també per independents, el que incloïa la possibilitat d'incorporar persones d'altres partits. Dit i fet. Aquest dilluns s'ha confirmat la notícia: l'exconseller socialista Ferran Mascarell repetirà en el càrrec, però aquest cop sota la presidència d'Artur Mas.

A més de Mascarell, Mas ha escollit tres independents més. Es tracta de Boi Ruiz, fins ara president de la Unió Catalana d'Hospitals i a partir de dimecres conseller de Salut. Per la seva part, Francesc Xavier Mena s'encarregarà de la cartera d'Empresa i Ocupació, fusionant així dos departaments que el tripartit mantenia separats. Mena és professor d'ESADE i doctor en Econòmiques per la Universitat de Barcelona.

El quart independent és Pilar Fernández Bozal, que no milita a cap partit i és advocada de l'Estat en cap a Catalunya, a més de membre de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància a Catalunya i vocal del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària. Bozal, de 47 anys, exerceix com a advocada des de l'any 1986.

En l'àmbit dels partits, el líder de CiU ha combinat en el seu govern les diferents sensibilitats convergents. La mà dreta del nou president de la Generalitat continuarà estant representada pel 'pinyol', ja que Francesc Homs serà el secretari general de la Presidència i Germà Gordó el secretari del Govern.

Consellers de Jordi Pujol

Però Mas també ha rescatat exconsellers com Felip Puig, a qui ha situat en un dels departaments més importants, el d'Interior. De Puig s'havia dit fins i tot que podria deixar la política activa per dirigir el Port de Barcelona.

La titular d'Educació serà Irene Rigau, que ja va ser consellera de Benestar i Família, i a qui Mas ha premiat per la seva feina en l'elaboració de la Llei d'Educació de Catalunya.

Un altre que repeteix és Andreu Mas-Colell, que va ser conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació en l'últim govern de Jordi Pujol. El catedràtic d'Economia s'encarregarà aquesta vegada del Departament d'Economia i Universitats.

La quota de cares noves la formen Lluís Recoder, que ha estat diputat al Congrés, al Parlament, alcalde de Sant Cugat i finalment conseller. Recoder s'ocuparà de Política Territorial, Obres Públiques i Sostenibilitat. Mas el va incorporar a l'executiva de CDC ara fa dos anys i era un dels noms que tothom situava en el futur govern.

L'últim conseller de CDC és Josep Lluís Cleries, que ja havia format part del govern com a director general i ara hi torna com a conseller de Benestar i Família, recompensa per la seva feina d'oposició contra la titular d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila.

Pel que fa a UDC, el partit liderat per Josep Antoni Duran i Lleida ha situat la seva portaveu, Joana Ortega, com a consellera de Governació i Relacions Institucionals. De fet, Ortega serà la número dos de Mas al Govern com ja ho va ser amb la llista de CiU per Barcelona.

L'altre conseller democratacristià és Josep Maria Pelegrí, que es encarregar durant un any del Departament de Governació quan Duran va dimitir perquè Jordi Pujol havia escollit Artur Mas com a successor. Pelegrí serà ara el titular de la cartera d'Agricultura i Medi Natural.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
28 de desembre de 2010, 13.20 h

#6 No si us plau ex votant no ens abandonis ara, no podem viure sense els teus comentaris, a la vida fa falta sentit de l'humor i tu ets l'únic d'aquí que el poses, pensa que en Uriel i en Bertran ja no es deixen veure i hem perdut dosis d'humor ara si t'en vas tu qui farà de pallasso i ens divertirà amb les seves tonteries i manies persecutòries envers Esquerra, va vinga continua fent el pallasso si us plau.
Petons als mugrons


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
28 de desembre de 2010, 13.14 h

Visca el PSOE, visca en ZP i visca l'Artur Mas, en ZP i en Mas quan es posen a fer feina no hi ha qui els pari, van carregar-se l'Estatut en un plis plas i ara es carregaran la llei del cinema, la llei de les consultes, faran una llei electoral que afavoreixi el bipartidisme, i continuarem foten la mà a la caixa ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Artur MAS-CARELL fletxa de Cal DURAN de LLEIDA (ara ja no tant)
28 de desembre de 2010, 12.33 h

Si us pali un aclariment: Les 4 conselleries auto-anomenades "Independents" son 2 pel PSOE i les altres dos son per el PP. Cal manetnir lligat i ben lligat el destí de Catalunya al regne d'Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
28 de desembre de 2010, 12.06 h

A partir d'ara, si voleu elevar el nivell d'aquest panflet P$OEmontillista d' "Esquerra" amb els meus incissius comentàris, haureu de pagar.

El que fins ara he fet gràtis total ja no te sentit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
28 de desembre de 2010, 11.43 h

Cony Artur no posis a en Mascarell, no volem P$OE Montillistes al nostre Govern, la jugada de fer abstenir-se als P$OE Montillistes a canvi de res va ser molt bona, els vas pagar amb la mateixa moneda que en ZP, prometo consensuar els grans temes i per nosaltres els grans temes seran, les autopistes de Madí i com s'han de montar les paradetes de Sant Jordi a la rambla ....
Bé estimat Artur, en un altre ordre de coses com tinc lo meu?, és veritat que seré el nou director executiu de mitjans ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Miqueló fletxa Siscases
27 de desembre de 2010, 23.41 h

Pobres pagesos, no es mereixen tan mal: de la mediocritat del Llena a la mediocritat del Pelegrí. Quin país, anem ben arreglats!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pepet fletxa Barcelona
27 de desembre de 2010, 22.30 h

Ui, Pilar Fernández Bozal, l'advocada de l'Estat que va presentar recurs contra la consulta d'Arenys, consellera de Justícia.

Efectivament, un govern "sobiranista", si senyor!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Matilde fletxa Mollerussa
27 de desembre de 2010, 19.51 h

Professor d'ESADE, Francesc Xavier Mena. La fàbrica dels responsables de la crisi, les ESCOLES DE NEGOCIS, tindran a les mans la Conselleria d'ocupació i empresa? Al·lucinant!! Ens desmantellen el país i la seva estructura econòmica i els donem encara més eines perquè acabin la feina. però no passa res: segurament la MASGUARDIA s'encarregarà de lloar-lis els virtuts


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JORDIBCN fletxa BARCELONA
27 de desembre de 2010, 19.37 h

L¨Unio Catalana d´Hospitals, és una mena de patronal hospitalària si no vaig equivocat, no? i una advocada del Estat és un càrrec per vida serà interessant veure-la prenen partit entre el meu present temporal i el seu futur sobretot perque només te 47 anys..


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.