directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Mascarell deixarà el PSC

Així ho va prometre a José Montilla en acceptar l'oferta d'Artur Mas per ocupar la Conselleria de Cultura

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El nou conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha garantit a l'expresident de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, que deixarà la militància al partit després d'haver decidit acceptar formar part del nou Govern de CiU. Segons fonts socialistes, va quedar clar en una conversa que Montilla i Mascarell van mantenir un cop Mas va fer l'oferta a aquest últim. Mentrestant, des del partit s'està a l'espera que Mascarell doni el pas i expliqui quina és la seva nova situació. La decisió de Mascarell també ha provocat certa inquietud entre alguns membres de CiU. Veus de la federació admeten que caldrà explicar bé internament la decisió de Mas d'incorporar Mascarell al seu executiu.

Comparteix
   


Etiquetes
La decisió de Ferran Mascarell d'acceptar l'oferiment d'Artur Mas de ser el conseller de Cultura del nou Govern ha generat un evident malestar a les files del PSC. Mascarell tornarà a ocupar aquesta responsabilitat, que ja va tenir durant el Govern de Pasqual Maragall, un fet que no ha agradat gents entre els socialistes catalans. El partit que està a l'espera que Mascarell doni el pas, aclareixi la seva nova situació i es doni de baixa com a militant.

De fet, aquest últim fet va quedar clar en una conversa que el mateix Mascarell va mantenir amb el ja expresident de la Generalitat José Montilla. El líder socialista va deixar-li clar que, si feia el pas, hauria de deixar de militar al PSC, un fet que Mascarell va acceptar, segons fonts coneixedores de la conversa. Ara caldrà veure en quin moment es produeix aquest pas.

Els socialistes catalans creuen que no ha de ser el partit, sinó el nou conseller de Cultura, qui doni el pas i comuniqui al partit la seva nova situació. És a dir, després que hagi decidit formar part del Govern de CiU, el PSC no vol fer cap pas, sinó que sigui el mateix Mascarell qui es doni de baixa de la militància socialista.

El malestar del PSC s'ha evidenciat aquest mateix dilluns amb un breu comunicat en el qual es desmarcava del pas fet per Mascarell, que atribuïa a una decisió de 'caràcter personal'. Els socialistes creuen que Mascarell s'ha sumat a 'un projecte polític ben diferent' al seu i que, entre 'la disjuntiva govern-oposició', ha optat pel Govern.

Mentrestant, la decisió d'Artur Mas de situar un militant socialista al capdavant d'un dels departaments del Govern també ha provocat certa inquietud en algunes files de la federació nacionalista. De fet, veus de CiU admeten que, tot i que aquest nomenament sigui un cop d'efecte que se circumscriu en la lògica del 'govern dels millors', caldrà explicar-lo molt bé dins de la formació, ja que probablement aquesta decisió no agrada a tothom.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
28 de desembre de 2010, 11.41 h

Nois paciència, ja que encara ens queden quatre anys de legislatura per a veure moltes més coses. I aprofitant l'avinentesa, felicito de tot cor, tots els falsos independentistes que van lliurar "graciosament" el seu vot a corrupCiU, així com tots aquells que van anar a la manifestació del 10 de juliol passat, clamant per la independència i pel dret a decidir, i que també lliuraren llur vot als "grans defensors de Catalunya: Mas i Duran. Penso que caldria canonitzar-los a tots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
marta fletxa Girona
28 de desembre de 2010, 09.26 h

Es ben trist que en Mas hagi hagut de triar un Conseller del partit que tant ha criticat perque a les seves files Covergents, ni a les files d'Unió, no tingui ningú en prou capacitat per ser Conseller de Cultura. Tampoc te gent calificada per les altres conselleries que hagi tingut d'agafar independents? Estem apanyats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.