directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Declaren l'existència de casos de transfuguisme als consistoris de Balaguer i Vilafant

La comissió de seguiment de l'Estat considera que Rosa Torrent (VU-AM), Assumpció Martínez (PP) i Josep Maria Escoda (ERC) van canviar de formació per afavorir els actuals equips de govern dels dos municipis

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Comissió de Seguiment del Pacte Antitransfuguisme del Ministeri de Política Territorial ha declarat trànsfugues dues regidores de Vilafant (Alt Empordà) i un regidor de Balaguer (La Noguera). En tots tres casos, les maniobres dels regidors van anar encaminades a beneficiar els governs de les respectives ciutats. D'aquesta manera, l'actual equip de govern de Vilafant s'hauria beneficiat del transfuguisme de Rosa Torrent (VU-AM) i Assumpció Martínez (PP) que van votar la investidura de Consol Cantenys, actual alcaldessa del municipi.  A la capital de La Noguera, per la seva banda, Josep Maria Escoda, regidor d'ERC durant sis anys, va entrar a l'equip de govern municipal del PSC sense l'aprovació del partit, fet que va comportar la seva expulsió i el posterior pas d'Escoda al grup mixt. Així, la Comissió dóna la raó a UDC i ERC que ja havien denunciat que s'havia produït un 'casos clars' de transfuguisme en aquests municipis. Segons el Pacte Antitransfuguisme, la declaració de trànsfugues comporta que els partits afectats imposin als que tenen aquesta qualificació limitacions per a l'accés a pròximes llistes i càrrecs públics. 


Comparteix
   


Etiquetes

Unió Democràtica de l'Alt Empordà i Esquerra Republicana a La Noguera ja van qualificar des del principi els canvis de formacions polítiques dels regidors com a casos evidents de transfuguisme. 

Transfuguisme per l'alcaldia a Vilafant
La comissió acusa de transfuguisme les regidores Rosa Torrent d'UV-AM, marca d'Equerra Republicana a la comarca, Assumpció Pérez del Partit Popular, l'alcaldessa del municipi, Consol Cantenys i al grup municipal del PSC després que Torrent abandonés l'equip de govern i firmés i votés a favor, amb Pérez, expulsada del PP, de la moció de censura que va fer possible el canvi a l'alcadia del municipi. 

 La diputada al Congrés i representant d'Unió en aquesta comissió, Montse Surroca, ha manifestat que ara espera que el PSC apliqui les mesures del Pacte Antitransfuguisme, que 'va assumir en subscriure'l el 1998'. Confia que 'actuarà amb contundència', que 'no presentarà cap dels trànsfugues a properes llistes' i que 'no els beneficiarà amb cap càrrec públic'.

L'entrada al govern de Balaguer a canvi del partit
L'altre cas de transfuguisme que considera la Comissió de Seguiment de Pacte Antitransfuguisme es troba al consistori de Balaguer, capital de La Noguera. D'aquesta manera, Josep Maria Escoda, ex regidor d'ERC, és acusat d'haver entrat a l'equip de govern municipal sense l'aprovació de l'assemblea local del municipi, fet que va comportar la seva expulsió com a representant republicà i el seu pas al grup mixt. La Comissió acusa també al batlle de la ciutat, Miquel Aguilà, de beneficiar-se del canvi d'Escoda, ja que amb la seva entrada a l'equip de govern, la majoria en el consistori passa a ser absoluta pel PSC.
      





COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Mercè fletxa Barcelona
29 de desembre de 2010, 22.33 h

Aquets del PSC de Balaguer segueixen la doctrina del tripartit, no tenen dignitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
29 de desembre de 2010, 17.03 h

El senyor Escoda va entrar a la política per guanyar un sou més elevat que el que el que tenia fins aleshores. Ell duia un toro mecànic en una empresa de fruites... És dramàtic i insòlit que un home tan incapaç com ell hagi arribat on ha arribat! Escoda no tens vergonya, Aguilà tampoc!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.