directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 03:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Recoder renuncia a l'alcaldia de Sant Cugat del Vallès

Els regidors santcugatencs escullen Mercè Conesa com a nova alcaldessa en un ple multitudinari

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El fins ara alcalde de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder, ha renunciat aquest dimarts a l'alcaldia del municipi per poder assumir el càrrec de Conseller de Política Territorial i Sostenibilitat en el nou Govern del president Artur Mas. La convergent Mercè Conesa, que ha estat tinenta d'alcalde de Territori els darrers tres anys, ha estat proclamada nova alcaldessa de la ciutat amb els vots a favor dels catorze regidors de CiU en aquest consistori. Més de 350 persones s'han aplegat a l'Ajuntament del municipi, entre elles diverses alcaldesses del Vallès Occidental com les de Rubí o Cerdanyola i el portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, Oriol Pujol.
recoder
Comparteix
   


Etiquetes
Després d'onze anys al capdavant de l'alcaldia de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder s'ha acomiadat del seu càrrec amb un emotiu discurs en què ha assegurat que 'confia' en la capacitat de la nova alcaldessa Mercè Conesa. El futur conseller ha dit que és 'un goig' que sigui deixar el municipi a les mans de la primera alcaldessa en tota la història de Sant Cugat i ha comparat aquest fet amb la proclamació de Núria de Gispert com a nova presidenta del Parlament.

'La Mercè i jo varem començar plegats la nostra aventura municipal', ha comentat el futur conseller que ha assegurat que 'la ciutat estarà en molt bones mans' perquè se'n fa càrrec una dona 'compromesa, intel·ligent, honesta i senzilla de caràcter'.

Recoder ha assegurat que li fa 'il·lusió' ser conseller i ha afirmat que creu en el projecte d'Artur Mas perquè 'al país li cal un impuls'. Així mateix ha reconegut ser un 'nacionalista català' i s'ha compromès a treballar per fer de Catalunya 'el millor país'. El fins ara alcalde ha dedicat part del seu parlament als treballadors del consistori, als companys de govern, als membres dels partits de l'oposició i a la ciutadania en general. 'Allà on vaig tindré sempre present que les institucions nacionals són la Generalitat i els Ajuntaments', ha subratllat el futur Conseller que ha dit que 'cal treballar colze a colze per fer realitat els ideals de justícia, progrés i llibertat nacional'.

Recoder ha assegurat que el seu 'nord' sempre ha estat fer de Sant Cugat una ciutat que destaqués per la seva 'qualitat de vida, capacitat associativa, amb bons serveis públics i un sector econòmic punter' i ha assegurat sentir-se 'orgullós' de la feina feta.

Per la seva banda, la nova alcaldessa del consistori, Mercè Conesa, ha afirmat que el fet que Lluís Recoder entri a formar part del nou Govern 'és un honor per ell i per a la ciutat' perquè és un reconeixement a la feina que ha desenvolupat al capdavant de Sant Cugat. Conesa ha assegurat que no encetarà un nou projecte de govern, sinó que treballarà en la mateixa línia que el fins ara alcalde: 'La prioritat serà acabar tots els projectes que estan en marxa', ha comentat Conesa que ha dit que li toca 'tancar una etapa però no un projecte, sinó donar continuïtat a la feina que s'ha fet fins ara'.

Conscient de l'actual situació econòmica l'alcaldessa ha subratllat que caldrà ser molt 'prudents' i 'rigorosos' a l'hora de destinar els recursos. Tot i això ha assegurat que l'equip de govern seguirà treballant per la cohesió social i l'ajut a les famílies, el desenvolupament econòmic basat en la innovació, la convivència i la seguretat, la sostenibilitat, la transparència, la promoció de l'habitatge públic i el control de la despesa.

Els membres del govern municipal han agraït a Recoder la tasca que ha desenvolupat al capdavant del consistori i li han demanat que utilitzi la seva 'capacitat de diàleg' per ser un bon conseller.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.