directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 05:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Queixes generalitzades contra la pujada d'un 10% de l'electricitat

L'OCUC considera que la pujada de la llum pot tenir una repercussió 'molt greu' per la pèrdua de poder adquisitiu

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Queixes generalitzades dels consumidors contra la pujada de l'electricitat, que ha augmentat un 22% en 3 anys. L'Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya (OCUC) ha qualificat de 'gravíssim' l'increment de la factura previst pel gener, que serà del 9,8% i suposarà uns 4,5 euros més de mitjana en cada rebut. En paraules d'Albert Juan, advocat de l'OCUC, l'augment és 'intolerable' i més en un context de crisi, en què les famílies tenen dificultats per arribar a final de mes. Al seu parer, aquesta pujada pot tenir una repercussió 'molt greu' per la pèrdua de poder adquisitiu, que a la vegada frenarà el consum de les famílies. Des de l'organització, demana al govern estatal que prengui mesures per frenar el dèficit tarifari que no afectin només als usuaris.
electricitat
Comparteix
   


Etiquetes
La pujada de la llum suposarà entre 4 i 5 euros més de mitjana per rebut. Probablement serà el servei bàsic que més pujarà el 2011 i és una quantitat 'intolerable' per a l'OCUC, ja que dobla l'IPC.

A la llarga, un augment d'aquestes característiques repercuteix en el consum, segons Albert Juan, que denuncia l'intent de solucionar el dèficit només apujant la factura als consumidors i demana al govern espanyol que actuï proposant un pacte nacional de l'energia amb tots els subjectes que intervenen en el mercat.

Des de l'OCUC també es recorda que hi ha usuaris amb condicions econòmiques desafavorides que estan exempts de la pujada, i són els que tenen contractats menys de 3 Kwh, les famílies amb tots els membres a l'atur i els jubilats amb pensions mínimes.

22% d'augment en tres anys

També la Federació d'Usuaris Consumidors Independents, FUCI, ha mostrat el seu malestar per la pujada de la llum anunciada pel govern espanyol per al proper mes de gener. L'entitat estatal considera que en un moment de crisi com l'actual aquesta mesura 'suposa un atac a les economies domèstiques, amb més de 20 milions de llars acollides a la tarifa d'últim recurs'. La FUCI manifesta alhora el seu desacord amb l'actual sistema de tarifació perquè 'grava en excés la butxaca dels consumidors', sobre qui recau 'un pes important del preu de la llum'. En aquest sentit, denuncia que el rebut ha pujat al voltant d'un 22% en els últims tres anys.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Borinot fletxa Barcelona
29 de desembre de 2010, 16.51 h

Queixeu-vos, queixeu-vos, fins ara l'electricitat ha estat subvencionada, com si fos una cosa molt bona la de malbaratar l'energia. Ara comença a tenir el preu que li correspon. Queixeu-vos llavors del canvi climàtic i de totes les nefastes conseqüències del consum d'energia.

Si el preu de l'energia és alt, la gent no malbaratarà. No es veuran botigues amb 100.000 w de potència lumínica, no es veuran botigues amb totes les portes obertes i 5º sota zero al carrer... no s'il·luminaran... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
J.S.G. fletxa Sant Boi
29 de desembre de 2010, 13.57 h

Segurament serà com sempre callar i continuar pagant tot el que ens diguin.Però quina por! Pq no es fa alguna cosa contra els que ens volen portar a l'era quaternària?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
29 de desembre de 2010, 09.08 h

i quin és el seu pla d'actuació, a part d'expressar el seu malestar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.