directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 16 de juny de 2024 11:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran matisa les declaracions de Pelegrí sobre la disposició d'Unió d'entrar al Govern d'Espanya

Oriol Pujol replica dient que ara no veu viable aquesta possibilitat

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president del Comitè de Govern d'Unió, Josep Antoni Duran, ha assegurat que veu 'una mica injust’ que les declaracions d'Unió s'interpretin sempre per marcar distàncies respecte a CDC, però que no passi el mateix quan es pronuncia Convergència.

‘Sempre que es diu alguna cosa des d'UDC és interpretat com per marcar distàncies; en canvi, quan es diu alguna cosa o es fa alguna cosa per part de CDC mai es marquen distàncies respecte a UDC' en referència a les darreres declaracions del dirigent socialcristià, Josep Maria Pelgrí, en què es mostrava disposat a que el seu partit entrés a formar part del govern d'Espanya.

Duran ha defensat el perfil ‘genuí’ del seu partit, però ha assegurat que seguiran amb els convergents. ‘Creiem que tenim molt en comú i que ha estat bo per a la societat catalana i espanyola’, ha argumentat, i ha qualificat el balanç de la federació com a ‘positiu’.
duran lleida
Comparteix
   

A més, el president d'UDC s'ha referit als pressupostos generals de l'Estat (PGE), dels quals ha dit que en les últimes setmanes ‘han quedat superats i destrossats per la necessitat mateixa d'actuar contra la crisi’.

Ha advocat per superar el debat dels PGE, i ha reclamat un debat global sobre política econòmica. Segons ell, els Pressupostos han de ser un instrument d'execució comptable d'unes previsions de política econòmica que formin part d'un pla, que ara no existeix i que hauria de revisar el mercat laboral, l'energètic, la fiscalitat i les ajudes a les pimes, entre d'altres coses, per canviar el model de creixement dels últims anys.

‘Els Pressupostos, ni poden complir-se ni permeten lluitar contra la crisi’, ha indicat. Per aquesta raó, a més del pla, ha subratllat que ‘CiU votaria els PGE al Govern si els acompanyés d'un paquet de mesures de política econòmica i social’. Ha citat més tard el finançament com una altra condició per donar suport als comptes, i ha remarcat que el Govern ‘té clar’ que l'any que ve hi haurà un acord de finançament ‘amb efectes retroactius’.

Acusa al PP

Referint-se al pla del Govern per injectar recursos al sector financer, ha criticat la ‘demagògia’ del PP per dir que José Luis Rodríguez Zapatero és el president dels banquers.

Segons la seva opinió, aquesta afirmació ‘resta credibilitat al PP i mateix no li afegeix confiança a la política’. ‘No ho subscric, ho trobo fora de lloc’, ha afegit.

Oriol Pujol no és partidari d'entrar a governar Espanya

'El PSOE ara mateix es passa pel clatell els compromisos que té amb Catalunya. No podeu demanar-li a 10 diputats de CiU que facin més del què fan els 25 del PSC'.

Amb aquestes paraules, el portaveu de CiU al Parlament Oriol Pujol ha tornat a negar en declaracions a COMRàdio la possibilitat que la federació nacionalista entri a formar govern amb el PSOE a Madrid, tal com ha assenyalat el secretari d’Organització del PSC, José Zaragoza durant el cap de setmana.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
15 d'octubre de 2008, 13.42 h

Com no vol aquest impresentable i feixista Duran, que no es mal interpretin les seves declaracions ???. Si només estan pidolant dia darrere dia un ministeri a madriz. Els que de CiU que sou un xic, només un xic sobiranistes, amb gent d'aquesta mena, ja ho teniu clar. Jo em recordo quan encara existia la Pesseta que, quan un ministre deia: La pesseta no se va a devaluar. Paaaaffffffffff, al cap de vuit dies, la pesseta estava devaluada. Amb això que diu en Pujol senior, serà exactament el mat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ganxet fletxa reus
14 d'octubre de 2008, 10.37 h

Jo no soc votant de Ciu, pero veig clarament que aquests botiflers d'Unio es faran perdre moltissims vots. Espabil.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Genís fletxa Sant Cugat
14 d'octubre de 2008, 03.38 h

Ja tenim de nou el botifler número 1 dels polítics catalans pidolant a Madrid un ministeri. FINS QUAN HAUREM D'AGUANTAR EN DURANT ELS VOTANTS DE CIU? Potser fins que ja no us votem?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Ja hi ha llocs que no volen mallorquins al barri ni llatinoamericans a la casa

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.