directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 09:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

@sabaroja14 & Aurora Almendros fletxa

publicitat


Dimarts, 10 de juny de 2014 22:55 h

La Sexta com La Razón

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant carregant


Comparteix






Entre gracieta i facècia del Gran Wyoming, la catalana Sandra Sabatés va col·locant la píndola espanyolista marca de la casa. Entre bronca i bronca dels diferents formats de tertúlies dels mitjans televisius, a La Sexta i Antena 3, del també català  José Manuel Lara, hi apareix dia si dia també Albert Rivera. I en els seus informatius tot és poc per silenciar el moviment sobiranista català i en canvi donar corda a elements més fantasmals de l’anomenada tercera via.
Allò que Jaume Roures va vendre com una televisió progressista  en la qual els catalans  trobaríem la comprensió que els altres canals i mitjans espanyols negaven a tort i a dret s’ha convertit en l’estilet més eficient per carregar contra el procés independentista català. La poca credibilitat de mitjans escrits com La Razón o El Mundo, o la seva versió televisiva Antena 3, 13 TV o Telecinco, ha bolcat tota la pressió cap al canal que fins fa quatre dies era el més apreciat per molts catalans.

Però a Madrid hi ha gent de sobres i amb molt de temps lliure per pensar i actuar i a fe de Déu que es  nota. Han tocat la tecla de La Sexta. L’anomenat progressisme espanyol més tradicional que raïa en el Grupo PRISA i les seves plataformes -El País i la SER- era poc creïble pel seu institucionalisme sistèmic, la prova l’hem vista amb l’arrenglerament monàrquic de la darrera setmana. I calia implicar la versió més moderna i agosarada que és La Sexta.

La involució que ja s’havia iniciat fa uns mesos va fer cim al programa d’El Gran Wyoming dilluns a la nit quan Sandra Sabatés va presentar l’organització Societat Civil Catalana com una entitat transversal de gent de dretes i d’esquerres i a continuació va donar la paraula a un representant de la plataforma Federalistes d’Esquerres. La tele del Senyor Lara fa bé de donar la paraula als Federalistes d’Esquerres. Perquè a Espanya ningú ho defensa i està bé que si hi ha catalans que defensen una nova articulació de l’estat més democràtica ho puguin exposar.  El que és lamentable és que els presentin com a oposició als independentistes quan de fet els que s’oposen a un model federal són ells, la majoria d’espanyols que voten opcions unionistes com el PSOE, el PP o UPyD.

I el més greu és que es neguin a exercir de periodistes i no investiguin qui hi ha darrere de Societat Civil Catalana: una suma de falangistes, carlins ultracatòlics, més entorn de populars i Ciutadans i uns quants membres del PSC fent de cirereta del pastís. Sandra Sabatés es va dedicar a llegir el parte que li havien donat des de l’empresa editora. Segurament si ella mateixa i l’altre català que l’acompanya al plató, Dani Mateo, investiguessin qui hi ha al darrere de l’entitat, hi acabarien trobant el mateix que els escriu els guions quan es tracta de Catalunya.

Bé, doncs, ja se sap que el capital ho pot tot i en aquest cas pren el nom d’empresa editora. La cosa pinta tan malament que el discurs de La Sexta ja s’assembla al d’Antena 3. De fet ja comparteixen tertulians i només cal mirar els que garanteixen la pluralitat i parlen en nom de Catalunya: Paco Marhuenda, Toni Bolaño, Albert Rivera,.... la Catalunya real i majoritària, vaja!

A veure qui troba tres diferencies de fons entre el discurs contra el sobiranisme català de La Razón i La Sexta! Va que se us ha girat feina!
 
Aurora Almendros
Politòloga


lectures 3808 lectures comentaris Comenta-ho

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.