directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 08:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

@sabaroja14 & Aurora Almendros fletxa

publicitat


Diumenge, 29 de juny de 2014 12:00 h

La conspiració contra Artur Mas

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant carregant


Comparteix






Des que Artur Mas es va situar al costat de la gent i va decidir-se a encapçalar el procés sobiranista, la caverna d’allí i d’ací no ha parat d’escampar falòrnies i rumors contra la seva persona.

La caverna és infatigable i com diem sempre a Madrid hi ha gent, temps i diners de sobres per maquinar contra Catalunya. Com diu el tòpic, la primera víctima de la guerra és la veritat; puix que estem en guerra, vejam quants cops l’han assassinat.

El rumor és una forma molt efectiva de sembrar dubtes a l’adversari. Durant la guerra civil i la 2a guerra mundial eren constants els avisos a la població civil de la rereguarda republicana i aliada respectivament de no difondre els rumors que escampaven els facciosos. Sembrar el dubte, la mentida o la distorsió de la veritat fins a fer-la irreconeixible té un objectiu clar: la desmoralització de l’adversari i el que encara és més perillós, la dissensió interna.

La caverna ha propagat rumors per atiar la desconfiança en el bàndol catalanista i provocar la baralla entre nosaltres. De fet ni el Barça se n’ha escapat, recordem quan el gran Josep Guardiola va explicar allò de la Central Lechera. Doncs la Central Lechera es la secció esportiva de la caverna. Tres exemples de falsos rumors propagats des de Madrid o des de la seva quinta columna instal·lada a casa nostra, que cerquen la desconfiança entre catalans:

Rumor 1. Segons aquest, la família Pujol Ferrusola hauria pactat amb el govern espanyol per moure la cadira a Artur Mas, debilitar-lo fins a defenestrar-lo, tornar a posar Jordi Pujol i Soley al capdavant de la coalició i a canvi la fiscalia de l’estat arxivaria els casos que afecten el primogènit i el cas ITV que toca de ple l’expresident del grup parlamentari de CiU. L’objectiu de la insídia és clar, crear desconfiança entre els dos Presidents, Pujol i Mas, i els seus respectius entorns.

Rumor 2. El més estrafolari. Germà Gordó, Conseller de Justícia, d’acord o pressionat pels membres de l’Oficina Antifrau estaria ordint un pla per fer caure Mas i substituir-lo per ell mateix. Com? Doncs a base de fer xantatge als membres destacats del govern, de la coalició i al propi Mas, amb dossiers que ostenta el Director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso. L’objectiu és esquerdar la confiança entre Gordó, un home sempre lleial al President, i Mas i la resta del seu equip, especialment  una peça clau com Francesc Homs. I de pas crear una fractura entre l’Oficina Antifrau i el govern.

Rumor 3. El que sembla més verosímil però que al final el temps ha desmentit. Entre el lobby del Puente Aéreo i La Moncloa han creat un equip per enfortir la tercera via, l’han dotat de molts recursos i mitjans,  i hi han posat al capdavant Duran Lleida per dirigir-lo. Durant setmanes semblava que podia ser cert, ja que el líder d’Unió hi posava ganes i voluntat. Però al capdavall s’ha desfet com un terròs de sucre en el cafè ja que Madrid ha demostrat que no li interessa cap altra via que no sigui la derrota total de Catalunya. L’objectiu és esquarterar l’electorat de CiU i ICV, i donar ales al PSC. Tot plegat un fracàs si és que mai hi ha hagut cap pla. La realitat sempre és més senzilla i al capdavall no hi ha cap pla de Madrid per jugar a la tercera via.

El rumor i la mentida poden esdevenir armes de destrucció massiva, bé que ho saben a Madrid. El diari El Mundo ha estat molts anys augmentant la seva tirada a base de sembrar insídies. De fet l’única conspiració demostrada que ha patit Artur Mas i de pas la família Pujol va ser el fals informe de la UDEF (Unidad Especial Contra el Delito Económico i Financiero), segons el qual aquest tenia diners il·legals a un banc de Liechtenstein. Un informe que al final va resultar ser anònim, cap cos policial espanyol va voler assumir-ne la paternitat, i que es va elaborar a partir d’un refregit entre la famosa gravació del restaurant La Camarga i una antiga denúncia d’hisenda sobre els estalvis del pare ja traspassat d’Artur Mas. Aquest és l’únic cas clar de conspiració contra el President Mas i el seu entorn i va venir de la caverna, tal com assegura el propietari de l’agència de detectius Método 3 en el seu llibre El Método, i el va publicar l’exdiari de Pedro Jota Ramírez en plena campanya de les eleccions al Parlament. Aquesta és l’única conspiració contrastada i està pensada i dirigida des de les clavegueres de l’estat. La resta són mentides que només tenen un objectiu, dividir-nos. Parafrasejant una volta més  l’estimat Jaume Sastre de Mallorca en el seu gran llibre Un Puput de cresta molla, baralles d’esclaus provocades per l’amo per desviar l’autèntic problema: l’esclavitud.

Aurora Almendros
Politòloga

 
 
 
lectures 11995 lectures comentaris Comenta-ho

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.