directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 02:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

@sabaroja14 & Aurora Almendros fletxa

publicitat


Dilluns, 27 d'octubre de 2014 22:20 h

On vas a parar ARA?

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant carregant


Comparteix






Deu ser veritat allò que Noam Chomsky diu a Manufacturing Consent: The Political Economy of the Mass Media, que després del poder dels grans grups econòmics mitjançant la publicitat, els prejudicis de l’editor siguin ideològics o de classe, és a dir el propietari, marquen l’orientació del mitjà.

Si no de què un periodista seriós com l’Àlex Font Manté, en aquest cas seriós vol dir professional amb ganes de millorar cada dia, ha de fer el ridícul en una entrevista tan patètica com la d’ahir al diari ARA a l’home del moment.

Costa d’entendre la miserable entrevista que el periodista econòmic de l’ARA fa a Borja Garcia Nieto. Financer, President del Círculo Ecuestre i implicat en la trama de la caixa b del PP per finançar el diari digital de Federico Jiménez Losantos segons el jutge Pablo Ruz.

El tracte de favor  cap al President del Círculo Ecuestre de Barcelona a l’entrevista només s’entén si considerem com a probable que un dels amos grossos del diari, sigui el senyor Carulla sigui el senyor Rodés, ho ha decidit així.

Una simple insinuació d’un dels principals accionistes al Director General és suficient perquè aquest delimiti al mil·límetre les preguntes de l’entrevista al suposat testaferro de l’operació de finançament del diari més fatxa de la península,  mentre el director del diari fixa la seva atenció en l’extraordinari suplement dels dissabtes, l’Ara Criatures, i l’excels Antoni Basses reflexiona sobre el joc del Barça.

L’entrevista mereix un col·leccionable per entregues a la genial secció de la pàgina 2 de l’ARA, la ja mítica Pareumàquines, d’Àlex Gutierrez. Entrevistes d’aquestes ja no es veuen ni a La Vanguardia.

Al líder espiritual del circulo Ecuestre se li podrien haver fet unes quantes preguntes, sobretot una, que el periodista en qüestió va deixar per al final, la darrera, i sense repreguntar: què hi feia el nostre Borja en els papers de Bárcenas com a presumpte intermediari en la compra d’accions de Libertad Digital per part del Partit Popular? Això és una tècnica antiga i rància lluny del model periodístic que vol lluir permanentment el diari Ara.  

En aquesta secció ja explicàvem quines eren les aficions de Borja Garcia Nieto fa mesos i fruit de l’estudi del personatge ens vénen al cap unes quantes preguntes que se li podrien fer i que l’ARA no fa.

Per exemple se li podria demanar si és cert com afirmen per la plana de Vic que Borja Garcia Nieto era un dels grans aportadors de recursos a les campanyes del partir d’extrema dreta Plataforma per Catalunya. O si considera normal que algú que creu que caldria reconduir “el desbarajuste de l’España de les autonomies” no té mala consciència de fer negocis amb la Generalitat amb les seves societats de capital risc. O una altra, si el que sortia a primera fila de l’acte de José Maria Aznar al Círculo Ecuestre cridant Presidente, Presidente de forma absolutament engorilada era ell mateix. O què opina el President d’una entitat representativa de la “Sociedad civil barcelonesa” del procés sobiranista....

Tot plegat sorprenent per un diari que fins ara ha deparat moltes alegries. També és cert que l’Ara va ser un dels únics diaris grans que va publicar la implicació segons el jutge de Borja Garcia Nieto en l’afer de la caixa b del PP i el diari de Jiménez Losantos. La Vanguardia com El Periódico van decidir mirar cap a una altra banda.

D’aquí plora la criatura, vés a  saber si el Borja era company de pupitre, d’equitació o d’esgrima d’algun dels mecenes de l’ARA, l’upperdiagonal té aquestes maleïda consanguinitat. Preguem, doncs, perquè els editors tornin a la seva torre d’ivori i deixin els periodistes exercir la seva feina com fins ara. Amén.

Aurora Almendros
Politòloga


lectures 6683 lectures comentaris 7 comentaris

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Canaleta de Cardedeu fletxa VALLES ORIENTAL
28 d'octubre de 2014, 22.00 h

Es con aixo que diuen han fet un Banc Dolent ..¿ Esque ya algun Banc que sigui bo ? tots son dolents i ninguno es de fiar , aixo lo saben ara alguna Gent tard ara els ban robar diners que tenien dintra de Bancs i caixes he EL ARA Es igual no castigar ara si a fet algu equibocado , le han obligado feru ,, tanto hos cuesta entender esto Igual con fan alguna entrevista algu a una televisió todo es teatre esta calculado res falli saben que els diran i qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Canaleta de Cardedeu fletxa VALLES ORIENTAL
28 d'octubre de 2014, 14.12 h

Que costi el ARA no el tin yo he llegir hu faix un altra de diari i català he Català clar de castella no gracias Lo que no callo lo que dieu del ARA , Aixo ques diu aqui es diria de consevol altra Diari català ho castellà ho televició ho radio vale Els que tenen tots elsdiners diuen lo que an de fer i dir els diaris , radios i televicions i asta els de C.I.U. Els Governs tots fan lo quels diuen els que tenen tots els diners els son qui tenen el control... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Canaleta de Cardedeu fletxa VALLES ORIENTAL
28 d'octubre de 2014, 13.22 h

Falten BECAS criatures tenen gana el Govern Català , no fa res cuida als que tenen dines esquiaran gratis als Rics C.I.U. hufara aixo al servei dels rics dels que diuen lo que ha de fer C.I.U. I EL GOVERN CATALÀ ....ques aixo de criticar al diari ara he


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Canaleta de Cardedeu fletxa VALLES ORIENTAL
28 d'octubre de 2014, 13.12 h

El Diari ARA , dire no era tan bo abans , ni es tan dolent ara qui don diner fa el que vol al ARA i a TV-3 , ELS DINERS DIUEN LO QUE SA DE DIR ,, aixo aqui i a tot arreu .. Ho esque a C.I.U. els que tenen diners no els diuen que han de fer ? Qui te diners diuen als GOVERNS que tenen que fer i dir , balla novetat descubrir ara aixo ARA es igual que fa uns dies TV-3 .. Y ,, CATALUNYA RADIO Fa lo que li diuen els que tenen diners no diuen lo ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Aleix fletxa Barcelona
27 d'octubre de 2014, 23.14 h

A partir d'ara em miraré ARA amb uns altres ulls.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Anna fletxa Girona
27 d'octubre de 2014, 23.03 h

Excelent article, vaig pensar el mateix quan vaig llegir l'entrevista


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Manel fletxa Barcelona
27 d'octubre de 2014, 22.49 h

Perfí algú que parla clar!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.