directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 03:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

@sabaroja14 & Aurora Almendros fletxa

publicitat


Diumenge, 16 de novembre de 2014 05:00 h

Efectes del 9N: Santi Vila torna a ser independentista

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant carregant


Comparteix






Les coses com són. Si setmanes enrere explicàvem les peripècies polítiques i la seva actitud baliga-balaga en quan al procés sobiranista del titular del Departament de Territori i Sostenibilitat, ara toca explicar la seva enèsima transformació. Ara, ja torna ser independentisme. Santi Vila s’ha fet entrevistar a l’Ara aquest dissabte. En un format estrany i preguntat per la principal ploma, Antoni Basses, l’exalcalde de Figueres es declara de nou independentista. Lluny queden les declaracions davant la patronal o a La Vanguardia on afirmava que el govern havia d’acatar les lleis espanyoles i les sentències del tercer poder, es digui Tribunal Suprem, Superior de Catalunya o Constitucional.

És cert que Antoni Basses fent gala de la seva professionalitat li etziba dos cops perquè ara ja no li sembla cap problema desobeir els tribunals espanyols. Però Basses és un home educat i amable i ho deixa córrer davant del cinisme de Vila quan afirma que la consecució de la consulta o procés participatiu del 9N està totalment en consonància amb el que resa el Tribunal Constitucional espanyol. Un encàrrec és un encàrrec.

El polític convergent es desdiu de la tercera via i gosa afirmar que la seva actitud respon a una estratègia per captar els no sobiranistes per a la causa independentista. Deu ser cert perquè ell practica amb l’exemple. L’èxit del 9 N provoca que les rates abandonin el vaixell de la tercera via. Al pas que anem fins i tot Duran Lleida acabarà avalant la filosofia del Si i Si.

Però el més hilarant de l’entrevista és quan Vila apel·la a la seva estima per Espanya per justificar les seves contorsions ideològiques. Segons ell sempre ha estat al costat del sobiranisme, del President Mas i el seu partit, el que passa és com que estima Espanya, això hi ha molta gent que no ho entén. Suposo que ho deu dir per les seves vel·leïtats taurines o pels interessos en el mercat espanyol del seu sponsor figuerenc.

Finalment cal felicitar al conseller per adonar-se que el govern del PP discrimina Catalunya i els seus ciutadans i que no hi ha res a pelar. Ha tardat quatre anys! Potser ara no tornaria a convidar amb bombo i platerets a la ministre de foment al seu casament. I segurament ara es penedeix de deixar en ridícul els seus companys de gabinet quan afirmava les bondats del govern Rajoy i la ministre Pastor contradient el portaveu Homs.

És una gran noticia que Vila digui públicament que va votar Si i Si. És el símptoma inequívoc que el 9 N va ser una victòria pels independentistes i per tant per Catalunya. I hem d’agrair a l’Ara la gentilesa d’oferir la seva rotativa perquè el conseller expressi els seus sentiments.

Com deia un famós anònim del segle XX: Ho estem fem molt bé, renoi!

Aurora Almendros
Politòloga


lectures 7194 lectures comentaris 5 comentaris

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
BEJOTA fletxa BCN
15 d'abril de 2015, 17.26 h

En realitat, va votar només el 35% del cens electoral. Uns dos milions de persones d'un total de 6,2. I, d'aquests dos milions, un 1,8 va votar a favor de l'estat independent. És a dir, la independència no va arribar al 30% del total del cens


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
17 de novembre de 2014, 09.20 h

El Sr. Vila, a part de mirar-se tot el dia al mirall, i estar enamorat de la Florentina ministro de Fomento, no fa res de res; ara diu aixó, ara diu el contrari, i es normal que la seva conselleria estigui buida i manada pels socialistes del Sr. Nadal


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
16 de novembre de 2014, 19.01 h

Aquest noi del Vila, no té res de bo al cap; la seva conselleria de Territori Corea i Sostenibilitat marxista-leninista esta elaborant una llei del territori que es PUR I DUR MARXISME-LENINISME.
Tot els nous creixements per EXPROPIACIÓ, TOT CONTROLAT pel NOU INCASOL governat per socialisto Agusti Serra, que diuen que fa les comissions d'urbanisme por sus GRANDES COJONES I AVALL, amb crits i creient-se que es Deu, i el comunisto Ferran Miralles del tripartit de la quiebra de Incasol que va omp... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
DUI fletxa bcn
16 de novembre de 2014, 14.18 h

Es veritat que és una gran noticia que Vila digui públicament que va votar Si i Si.
La pregunta és si veritablement és el que va votar ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Nou video de "LOS GARCÍA" fletxa Beneficis de la independència
16 de novembre de 2014, 09.40 h

https://www.youtube.com/watch?v=GA5tyz7Z4kg


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.