directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

La crisi atura la versió en català de La Vanguardia, segons Jordi Juan

Màrius Carol ja va fer públic al 2007 que s'hi estava treballant

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El director adjunt de La Vanguardia, Jordi Juan, ha assegurat aquest matí al programa 'Els Matins' de TV3 que si no fos per la crisi econòmica ja s'hauria tirat endavant l'edició en català del diari. La versió traduïda en català de La Vanguardia és una notícia que s'espera des de fa molt de temps i que va venir arran de l'aparició de l'edició en català d'El Periódico. El director de comunicació del Grup Godó, Màrius Carol, ja va fer públic al novembre de 2007 que s'estava treballant en aquesta novetat i més endavant va avançar que ja s'estaven fent proves internament. De moment, per llegir el diari del Grup Godó en català podeu fer-ho a través de la traducció automàtica que ofereix Google.
vanguardia catala web traduccio
Comparteix
   

Jordi Juan ha assegurat que 'en aquesta situació de crisi a Catalunya, la decadència o la no decadència, fer aquest pas d'un diari que no deixar de ser un símbol pel país, fer-lo en català és una gran oportunitat i s'ha de fer'.

No és la primera vegada que es parla d'una edició en català de La Vanguardia. El mes de novembre de 2007, Màrius Carol, director de comunicació del Grup Godó, va avançar que el diari estava explorant la creació d’una doble edició català-castellà. Carol va avançar que la versió catalana havia de ser a la manera d’El Periódico de Catalunya i va argumentar que el factor tècnic era un dels temes pendents de resoldre ja que comercialitzar el diari en les dues llengües podria doblar el temps que fins ara es necessita per al tiratge.

Tímids avenços


En els darrers anys La Vanguardia ha fet tímids passos per incloure la llengua catalana com ara publicar 'Cartes al director' en català, informació a la secció de cinema i també publicant anuncis en català. En la versió digital es permet als usuaris dels blogs del diari que informin i creïn continguts directament en català. També en la versió digital s'hi ha publicat informació elaborada per la redacció difosa exclusivament en català com és el cas d'una entrevista a la periodista Helena García Melero.

Les campanyes iniciades a la xarxa per fomentar que els internautes accedeixin als webs del Grup Godó a través de la traducció automàtica al català que en fa el Google han aconseguit de moment una certa pressió ja que ha acabat ocasionant que La Vanguardia comprés el domini lavanguardiaencatala.net que per ara segueix inactiu. El web de l'Sport, fins i tot ha arribat a incloure la visualització de la pàgina a través de la traducció de Google com un servei més del portal.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Mar fletxa Barcelona
7 de febrer de 2011, 22.55 h

Quina poca sensibilitat aquesta gent procedent d'Igualada, elsl Godó fffff!. Molt cap dret i cap estimació pèr Catalunya, ja sel poden confitar, no cal que el facin amb català, no penso comprat-ne mai mes cap. Que els venguin a Madrit, que ès lo que els hi agrada, fa més per un "Conde".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
30 d'abril de 2009, 18.12 h

Per mi com si ho volen ajornar sine die. Tampoc el llegiria. Per què llegir-los si són més espanyolistes que en zapatero, en rajoi i l'ansar junts ????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
29 d'abril de 2009, 17.11 h

Escuses de mal pagador... tanta presunció per mostrarse al cap de avall miserables i no precisament en el tema economic... que també...deu ni´h do.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Tomppa fletxa Sabadell
29 d'abril de 2009, 17.02 h

Perquè no tanquen versió en Espanyol i fer només una versió en català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
29 d'abril de 2009, 15.26 h

El que haurien de fer és deixar de fer-lo en castellà i fer-lo únicament en català. Estem a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
29 d'abril de 2009, 12.15 h

La traducció de Google que ofereix el mateix diari amb un domini propi (lavanguardia.encatala.net), a banda de tenir un munt d'errors (lògics, en ser una traducció automàtica), no és sempre de la versió en línia del diari, sinó de l'última versió descarregada en el teu ordinador. O sigui, si consultes la versió "traduïda" (és una manera de dir) més d'un cop al dia, és molt possible que cada vegada et surti "traduïda" la primera versió, sense les actualitzacions posterior. Una co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.