directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 11:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 19 de juny de 2007 05:00 h

Joan Carles I, un campechano molt ric

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

rei juan carles primer i militar
El rei Joan Carles I amb l'uniforme militar

Comparteix
   


És vox populi entre la gent una mica informada que el rei Joan Carles I no és només aquesta imatge de monarca "campechano", simpàtic i "dicharachero" que intenten vendre'ns els mitjans de comunicació.

Ara ha aparegut un breu documental a la xarxa que ha investigat quina mena de negocis té el monarca espanyol, ja que la vessant econòmica de la monarquia es manté en rigorós secret.

D'entre el que explica el documental, hi destaca l'inici de l'enriquiment del monarca, en base a una assignació que, des de 1962, hi col·laboraren banquers i empresaris i és aliena a la partida pressupostària dels pressupostos estatals, de 7,78 milions d'euros. Segons el vídeo destacats personatges del món de les finances, com Ruiz Mateos, hi han participat, aportant "milers de milions".

Entre els episodis als què es refereix el confidencial hi trobem el que taca al seu home de confiança a l'hora de fer negocis, Manuel Prado y Colón de Carvajal, detingut i processat en l'escàndol amb Javier de la Rosa. Colon de Carvajal va enviar cartes les monarquies, sobretot àrabs o saudis, demanant-los milions "para fortalecer la monarquia española". Diners que, és clar, no han repercutit a cap dels ciutadans a peu d'aquesta monarquia. D'entre els amics íntims del monarca hi ha Mario Conde, amb un currículum per tots coneguts.

Vist el documental sembla, doncs, que la partida de 7,78 milions d'euros anuals no són més que minucies. L'any 2003 la prestigiosa revista Forbes quantificava la fortuna de Joan Carles I: Era el 6è monarca més ric d'Europa i la seva fortuna personal arribava als 1.790 milions de dòlars.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Enric fletxa La Plana Baixa
19 de juny de 2007, 21.06 h

Heu vist la notícia de l'ACN "El Senat aprova per primera vegada una moció del PP que reclama el traspàs de Rodalies a la Generalitat amb inversions necessàries"?

A què juguen ara el PSOE i el PP? No recordo ara però suposo que els partits catalans ho han demanat als diferents governs espanyols del PSOE i el PP i aquests s'han negat. En canvi ara ho volen presentar com un favor del partits espanyols a Catalunya. O sigui, que fan propaganda amb els pressupostos de l'Estat a favor dels part... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
esteve fletxa Lliçá d'Amunt
19 de juny de 2007, 16.41 h

A la pel.licula "La Loca Historia del Mundo" dels genials Monthy Pitton, hi ha una escena inolvidable. Un rei (se suposa que de França o Anglaterra, però això es lo de menys)està practicant el tir amb una espindarga o escopeta de cano llarga del segle XVII mes o menys, i de tant en tant el rei crida "pobre" i com en el tir al plat, un enginy llença un cos humà perque el rei faci punteria.
Entre tir i tir, el rei li fot má a una cortesana i mirant a la càmera diu :"QUE BO QUE ES SER REI..... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.