directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 04:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 8 d'octubre de 2007 05:00 h

Playboy king

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

franco dictador rei borbo espanya
Comparteix
   


La prestigiosa capçalera The Times ha decidit carregar contra el rei espanyol Joan Carles. Al rotatiu no cremen fotos, però ja han publicat alguns articles, que alguns poden considerar totalment incendiaris.

En aquest article publicat el passat 4 d'octubre, The Times exposava: 'Never, in three decades on the throne, has he seen anything like it. Protesters near Barcelona have hung his picture upside down and set it ablaze. Cartoonists have lampooned his son, the crown prince'. L'article aprofita per fer una repassada sobre la vida del monarca recodant que 'Juan Carlos was groomed by General Franco to perpetuate his regime after his death, and crowned in 1975 on the dictator’s orders'.

Aquest article precedeix aquest altre article publicat també a The Times el passat 31 d'agost on es declara obertament que el monarca és un playboy: 'Polls show that most Spaniards like and respect the King, who, despite his lavish lifestyle and playboy reputation, has managed to cultivate an image of a grandfather and an ordinary family man'.

Així doncs, entre els dos article, The Times explica coses com ara que el monarca fa 30 anys que navega amb iots de luxe, competeix amb motos de gran cilindrada i que gaudeix molt bé de la vida rebent un tracte reverencial que fins i tot la reina Elizabet II podria envejar.

The Times també narra alguns dels afers més obscurs de Joan Carles, com ara que cada vegada se li perd més la por i que partits com Esquerra s'atreveixen a demanar al congrés espanyol informes detallat sobre els pressupostos del Borbó. The Times descriu l'economia reial com oculta al públic i com un calaix sense fons.

The Times explica com l'actual rei espanyol fou col·lcoat pel dictador Francisco Franco amb la voluntat de perpetuar el règim, així com també fa referència a que el rei va guanyar popularitat gràcies al cop d'Estat del 23-f. Tampoc s'obliden del cas Mitrofan, on es detalla com el monarca va matar a l'ós després que aquest fos emborratxat amb vodka. Per si no fos poc, explica l'afer Jueves i com la revista va ser retirada per les autoritats espanyoles.

The Times acaba per fer una comparació entre la monarquia espanyola i la britànica, explicant que aquesta última sí que es transparent en quan als pressupostos que té la reialesa i en què s'ho gasten.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.