directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 12:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els sondejos preveuen majoria absoluta del PP al País Valencià i les Balears

EUPV i Compromís entrarien a les Corts valencianes amb 5-6 escons

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El PP revalidaria i augmentaria la majoria absoluta que ja té a les Corts Valencianes, amb 56-59 escons, segons apunten els primers sondejos que s'han fet públics just després del tancament dels col·legis electorals, amb el PSPV enfonsant-se fins als 29-32, amb EUPV obtenint 5-6 diputats i Compromís irrompent a les Corts Valencianes amb 5-6 escons, segons Canal 9. A part els populars podrien aconseguir-la també al Parlament de les Illes Balears amb la llista que lidera José Ramon Bauzá, si es compleixen els sondejos d'abans de les eleccions, tot i que en aquest cas no és segur que la puguin assolir. IB3 no ha elaborat cap enquesta.

Comparteix
   

Compromís (Bloc Nacionalista Valencià, Iniciativa del Poble Valencià i Els Verd-Esquerra Ecologista) seria una de les sorpreses de la nit electoral al País Valencià en obtenir entre 5 i 6 representants, segons l'enquesta que l'empresa Ipsos-Ecoconsulting ha elaborat per a Radio Televisió Valenciana (RTVV). 
 
La formació aconseguiria un o dos diputats més i s'acostaria als 7 representants aconseguits per l'anterior coalició Compromís, que integrava Bloc Nacionalista Valencià i Esquerra Unida del País Valencià. 
 
El mateix sondeig indica, a més, que els nacionalistes entrarien per primera vegada en la seva història a l'Ajuntament de València amb entre 3 i 4 regidors. 
 
Els grans perdedors de la nit serien els socialistes valencians. El PSPV-PSOE perdria entre 6 i 9 escons dels actuals 38, quedant fins i tot per sota dels 30 escons. Els socialistes a més podrien perdre consistoris històrics com el de Gandia (Safor) o Elx (Baix Vinalopó). 
 
Aquesta circumstància permetria que el PP valencià augmentés entre 2 i 5 representants la seva majoria absoluta, tot i que la formació que presideix Francisco Camps no augmentaria el seu percentatge de vot. 
 
Esquerra Unida del País Valencià augmentaria entre dos i tres escons la seva representació actual de 3 diputats, arribant als 5-6 representants. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Som i serem fletxa Tordera
23 de maig de 2011, 00.14 h

Que algú m`expliqui com es possible que aquests feixistes corruptes del PP triomfin d`aquesta manera a València i Mallorca. Desprès de tots els escándols que hi han hagut (i els que vindrán), i encara la gent els vota com si fossin robots programats. Us juro que no ho puc entendre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.