directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 01:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Alta velocitat…per marxar d’Espanya

26 anys de retard del TAV difícil d'explicar per raons econòmiques i ferroviàries, obres inacabades i incompliments flagrants deixen clar que el problema és Espanya

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha aprofitat l'acte oficial d'inauguració del tram d'AVE entre Barcelona, Girona i Figueres per subratllar, davant de Mariano Rajoy i el Príncep Felip, que Catalunya "de tots els territoris de l'Estat espanyol és el que té menys dotació d'infraestructura pública i el que més contribueix al PIB”, i ha reco4rdaqt a Rajoy que "Catalunya mira a Europa, l'autèntica unitat de mercat no l'hem de buscar en els mercats tradicionals, sinó a Europa". Mentre l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha recordat que l'espera per l'arribada del TAV "ha durat massa", cosa que no s'adiu a la voluntat dels gironins ni a la declaració del tren "com una prioritat" per part de l'Estat.

Comparteix
   


Etiquetes
El govern espanyol es pensa que ja ha complert mentre els projecte encara està a mig fer  

El president del Govern espanyol ha tret un llistat de les inversions realitzades a Catalunya, i ha assegurat que "L'AVE busca abolir distàncies i unir territoris". L’alcalde de Girona ha deixat clar que la ciutat "encara no ha vist la llum al final del túnel" de les obres del TAV, i ha alertat que "El projecte està a mig fer i no sabem quin serà el futur del tren convencional, ni del viaducte que ha desaparèixer, així com del rescabalament merescut". També ha advertit de l"l'impacte duríssim" de les obres a la ciutat, que han durat més de quatre anys, i les "ferides que cal reparar", com el projecte de soterrament de les vies del tren convencional, que l'Estat ha descartat.
 
Monumental xiulada a l’estació
 
L'estrena del TAV avui també ha originat la reacció de grups polítics i entitats veïnals que protestaran contra el model que suposa l'alta velocitat i per la presència de l'hereu de la corona espanyola en l'acte inaugural. La Mesa d'Entitats per la Participació de Girona, que integra una quarantena d'associacions i col·lectius, ha convocat avui a les 12 del migdia tothom qui vulgui anar vestit de negre “per assistir a l'enterrament de diners públics” que ha suposat el projecte i per expressar el rebuig al model social i de mobilitat que suposa la línia del TAV. L'acte es farà al davant de l'estació de Renfe de Girona.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
9 de gener de 2013, 20.30 h

Després de pantomima protagonitzada pel President Mas,en Marianito, el Principito i la senyora Ministra ha quedat clar que des del 2006 s'han llençat a la claveguera 90.000.000.000 d'euros que haurien pogut servir per a fer infinitats d'infraestructures més útils com perexemple convertir tota la xarxa viària a ample europeu i aleshores hagués quedat clar que el TGV és una infraestructura del tot iinútil i innecessària.

Ja en tenim de trens que poden anar a velocitats equivalents i co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
8 de gener de 2013, 20.51 h

ejpaña ens roba


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JRS fletxa Empordà PPCC !!*!!
8 de gener de 2013, 17.52 h

L’Empordà ha estat la primera comarca de la Península Ibèrica connectada pel TAV amb Europa.

Els qui vivim a Figueres o aprop, quan volem fer una caminadeta de poc menys d’una hora, podem fer “la ruta del colesterol”, és a dir, una volta sencera al mastodòntic Castell de Sant Ferran (més de 3km de perímetre). Des d’una banda del castell es veu perfectament l’estació del TAV avall, a la plana, però força aprop. Allà Avui hi eren en Rajoi i aquell xicot de la família d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.