directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 7 de novembre de 2018 12:26 h

Aragonès pregunta a Sánchez si vol "continuar fracassant" o "revertir la línia repressiva de Rajoy"

El vicepresident retreu que el cas de l'1-O el jutjarà "una cúpula judicial qüestionada constantment"

ACN Barcelona.-El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha intervingut aquest dimecres al ple del Parlament després del president, Quim Torra, i de les primeres rèpliques dels grups. Al seu discurs, Aragonès s'ha dirigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per reclamar-li canvis en la seva política respecte dels independentistes. "Cal persistir en el fracàs, en continuar fracassant? Si no cal, s'hauria de traduir en fets i canviar la línia repressiva de Rajoy i revertir-la. Perquè no s'ha plantejat cap reversió", ha dit, tot reclamant que "no persisteixi en la línia repressiva". A més, ena quest "context d'anormalitat" que per al vicepresident suposa la presó preventiva per als líders independentistes i el judici que creu que estarà "tenyit políticament", Aragonès ha considerat que al Suprem es jutjaran "esdeveniments polítics per part d'una cúpula judicial qüestionada constantment i autoquestionada".

Davant les crítiques del PSC perquè els independentistes no volen negociar el pressupost de l'Estat, Aragonès ha considerat que "no és un error això, sinó que és un error i una mentida conscient dir que cal aprovar els pressupostos per augmentar salari mínim, o perquè vinguin els recursos del model de finançament, o que depèn dels pressupostos perquè arribin dues dècimes més de dèficit autoritzat". Al PPC, el vicepresident li ha retret que acusi Torra de cometre immoralitats. "Immoralitat és que Zoido mantingués la medalla a 'Billy el niño', o que es posés una persona acusada per tortures als 90 com a cap de l'operatiu policial de l'1-O".Per últim, a Cs ha volgut negar que el Govern busqui impunitat, i en canvi ha replicat que "quin té impunitat és la justícia de l'Estat que manté la presó preventiva i sense capacitat de defensa" dels líders independentistes. "S'impedirà un judici just, s'impedirà la capacitat de defensa, jornades de matí i tarda, amb trasllats des de calabossos que no passarien cap test. Per menys, el tribunal d'Estrasburg ha tombat la sentència d'Otegi", ha afegit. Aragonès ha volgut acabar reclamant treballar en "les consensos del 80% dels catalans" en favor de la forma republicana, del dret a decidir i contra la "repressió" i la presó preventiva als independentistes. "Els consensos són una força democràtica per superar una disjuntiva, a base de democràcia i reconeixement dels drets de tothom, una disjuntiva de repressió o democràcia", ha dit.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.