directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 4 de desembre de 2018 19:17 h

La farmacèutica Esteve i els representants dels treballadors acorden rebaixar de 103 a 85 els afectats per l'ERO

Prop de la meitat dels acomiadaments del conjunt de l'Estat es faran a la central de la companyia a la Zona Franca

ACN Barcelona.-La farmacèutica Esteve i els representants dels treballadors han arribat a un principi d'acord per rebaixar de 103 a 85 els afectats al conjunt de l'estat espanyol per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) anunciat per la companyia a l'octubre. Segons ha informat aquest dimarts CCOO en un comunicat, el preacord serà sotmès a votació dimecres en assemblees de treballadors arreu de l'Estat. La reducció del nombre d'acomiadats (17 persones menys) serà principalment a l'àrea comercial de la farmacèutica, ja que es fa a canvi de la reducció de l'incentiu variable dels comercials d'Esteve per al 2019 i 2020. Fonts de CCOO d'Indústria, sindicat majoritari als centres afectats, calculen que prop de la meitat dels afectats per l'ERO treballen a Catalunya. Concretament, a la seu central de la companyia a la Zona Franca.

A la Zona Franca, Esteve hi té la seu central amb les àrees d'investigació i comercial. L'ERO no afectarà les plantes productives de Banyeres (Baix Penedès), Martorelles (Vallès Oriental) i Celrà (Gironès). Les mateixes fonts sindicals expliquen que preveuen signar l'acord definitiu el 12 de desembre, quan se sabrà del cert a quins centres de la farmacèutica arreu de l'Estat tindrà més afectació l'ERO.D'altra banda, el preacord també contempla que els acomiadaments tinguin una indemnització equivalent a un acomiadament improcedent, amb un màxim de 210.000 euros i un mínim de 13.000. Per a les persones de més de 55 anys s'amplia als 250.000 euros. En cas que aquesta quantitat no arribi al 80% del seu salari net, es complementarà la indemnització. A banda, faran un conveni especial amb la Seguretat Social per als majors de 63 anys amb antiguitat superior als 15 anys.La companyia va justificar a l'octubre els acomiadaments per “intentar aturar i recuperar les pèrdues operatives” que acumula des del 2017 i "adequar la dimensió d'Esteve Pharmaceuticals a la nova realitat del mercat". Actualment, Esteve ocupa 1.290 persones.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.