directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 11 de desembre de 2018 18:06 h

El Sinn Féin exigeix un referèndum sobre la unificació irlandesa si no hi ha un acord sobre el Brexit

La líder del partit Mary Lou McDonald ha exigit al govern irlandès que impulsi una consulta sobre la reunificació de l'illa

ACN Brussel·les.-El Sinn Féin ha exigit un referèndum sobre la unificació irlandesa si no hi ha un acord sobre el Brexit. La líder del partit Mary Lou McDonald ha demanat aquest dimarts al govern irlandès que defensi una consulta sobre la reunificació de l'illa en cas que Londres s'avoqui a un escenari sense acord. En aquest sentit, McDonald ha criticat que el parlament britànic "jugui" amb el futur dels irlandesos del nord després que la primera ministra Theresa May ajornés dilluns la votació de l'acord sobre el Brexit per les discrepàncies a la cambra respecte a la solució prevista per evitar una frontera irlandesa. Per això, McDonald ha demanat a Dublín que convoqui un referèndum on participi Irlanda del Nord si no hi ha acord. "La gent del nord ha de tenir veu sobre això", ha dit.

Ara bé, el Sinn Féin ha anat un pas més enllà assegurant que l'illa "s'encamina cap a un referèndum sobre la unitat independentment del Brexit". "La unitat irlandesa és l'opció lògica i sensata per acabar amb aquest embolic" ha afirmat la líder de l'esquerra irlandesa.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.