directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 19:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Solsonès doble fletxa Dilluns, 4 de febrer de 2019 14:34 h

La Guàrdia Civil localitza un pou amb uns amfibis protegits a Navès

El forat és de forma ovalada, té uns 4 metres de profunditat i 130 centímetres de diàmetre

ACN Navès.-Efectius del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil han localitzat un pou al municipi de Navès (Solsonès) amb una desena d'amfibis de l'espècie Salamandra Comuna (Salamandra Salamandridae), inclosa en el Catàleg d'Espècies protegides de fauna silvestre de Catalunya. Segons informa el cos policial en un comunicat, podria tractar-se d'un antic pou de neu. Construït entre els segles XVII i XIX, és de forma ovalada, té uns 4 metres de profunditat i 130 centímetres de diàmetre. El cos policial ha estat alertat del pou per un veí.

Un cop localitzat el pou, els agents han senyalitzat la zona per prevenir accidents. El pou se situa en una pista forestal, coneguda com a Mataret, zona de pas de boletaires i caçadors. Paral·lelament la Guàrdia Civil ha informat a l'Ajuntament de Navès i al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per tal que duguin a terme les gestions necessàries per preservar l'espècie. Els amfibis es mantindran en el seu hàbitat natural.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.