directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Maresme doble fletxa Dimarts, 12 de febrer de 2019 20:29 h

Centenars de mataronins acusen l'Estat d'atemptar contra drets fonamentals "amb els hereus del franquisme"

La concentració en l'inici del judici de l'1-O crida a una nova onada de mobilitzacions per "avançar" cap a la república

ACN Mataró.-Centenars de persones han omplert el centre de la Riera de Mataró, davant l'Ajuntament, per denunciar la "farsa" del judici de l'1-O. Durant la protesta s'han llegit diversos manifestos per acusar l'Estat d'actuar "amb connivència amb hereus del franquisme" per tal d'atemptar contra els drets fonamentals dels catalans. El president local d'Òmnium, Carles Estapé, denuncia que Vox, fiscalia i advocacia de l'estat vagin "del bracet" en aquesta croada. Com s'ha fet des de diferents punts del territori, les entitats han fet una crida a la "mobilització permanent" per continuar fent passes cap a la república.

Els convocants han reclamat "coratge i força" a la ciutadania per mantenir aquesta nova onada de mobilitzacions en les que demanen "exercir la dissidència i la desobediència civil, si cal". Asseguren que ara és moment de defensar amb determinació els drets civils i polítics perquè "estan amenaçats"."Estan jutjat la democràcia, però decidir, l'autodeterminació o votar no és delicte", asseguren. Davant l'Ajuntament de Mataró, els concentrats en l'inici d'un judici "clau i que marcarà el futur" han llençat consignes es solidaritat amb els presos independentistes i a favor de la independència. Els manifestat han mostrat pancartes en català i en anglès.A més dels càntics, la banda sonora l'han posat 'A Galopar', de Rafael Alberti, i 'Silenci', de Lluís Llach.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.