directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Osona doble fletxa Dijous, 14 de març de 2019 11:39 h

La CUP de Manlleu acusa el govern municipal de suposades irregularitats en contractacions de personal

L’equip de govern justifica les decisions per la urgència i la impossibilitat de donar el servei a la piscina municipal o a la Policia Local

ACN Manlleu.-La CUP de Manlleu ha acusat l’alcalde, Àlex Garrido, de no complir amb la normativa i el procediment establert per a la contractació de personal com també d’anul·lar un total de 21 multes que no comptaven amb l’aprovació tècnica. A través d’un comunicat, la CUP ha volgut recalcar la “gravetat” dels fets. De la seva banda, en un comunicat del govern municipal fet públic aquest dijous, es justifica la contractació de sis persones, en la majoria dels casos motivada per la urgència i la impossibilitat de donar un servei, com és el cas del contracte a un socorrista o a dos agents de policia durant els tres mesos d’estiu. Pel que fa a la majoria de les multes que va treure l’alcalde, ERC ho justifica al·legant que corresponen a un acord que hi havia amb els veïns del barri de Vista Alegre durant les obres del Pont de Can Molas.

Segons s’ha explicat des d’ERC, el consistori va arribar a un acord amb els veïns de Vista Alegre a través del qual es prohibia l’aparcament al barri a tots els vehicles que no disposessin d’un distintiu especial elaborat pel mateix Ajuntament mentre duressin les obres del pont. Les denúncies anul·lades, segons han explicat, corresponen a aquells veïns els quals encara no disposaven de distintiu o bé que havien oblidat col·locar-lo. Les multes es retiren quan es comprova que aquestes persones eren veïnes del barri. Una altra tipologia de denúncies anul·lades per l’alcalde es correspon a l’aparcament del davant del Pavelló Municipal. ERC ha explicat que si bé és cert que s’havia instal·lat un senyal que prohibeix aparcar en la zona reservada per autocaravanes, també ho és que des de l’Ajuntament s’havia demanat flexibilitat en dies de màxima afluència per actes esportius rellevants quan l’àrea no estava ocupada. En aquest sentit, per evitar situacions de conflicte futures han explicat que es posarà un senyal vertical plegable. De la seva banda, la CUP, juntament amb el PDeCAT i ICV estan recollint tota la informació en relació al cas de les contractacions i de les multes, també les que afecten a l’exregidora Carme Trillas, per poder explicar totes les irregularitats. La formació creu que ni ERC, ni MES, ni tampoc PSC, que durant anys han compartit responsabilitats de Govern, poden ser a la vegada investigats i investigadors. La formació estudiarà portar els suposats fets delictius a la fiscalia. La CUP també demanarà dos informes a intervenció de l’Ajuntament per aclarir primer les possibles irregularitats dels últims quatre anys i també un altre informe respecte l’anterior mandat, del 2011 al 2015.La CUP ha posat de relleu que les suposades irregularitats fetes públiques aquests dies han pogut sortir a la llum gràcies a un informe de l’interventor de l’Ajuntament de Manlleu.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.