directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 16:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 19 de març de 2019 14:57 h

Torra i els consellers mantindran els llaços grocs tot i l'ultimàtum de la JEC i seguiran les recomanacions del Síndic

El president de la Generalitat no dona ordres als alts càrrecs ni funcionaris

ACN Barcelona.-El president del Govern, Quim Torra, i els consellers de l'executiu mantindran la pancarta i els llaços grocs de l'edifici de Palau i dels departaments tot i l'últim ultimàtum de la Junta Electoral Central (JEC). Així ho ha explicat la consellera de Presidència, Elsa Artadi, durant la roda de premsa d'aquest dimarts al migdia, posterior a la reunió del Consell Executiu. A més, el Govern seguirà les recomanacions del Síndic de Greuges, sobre aquesta decisió. Torra no ha donat ordre als alts càrrecs ni als funcionaris, i reiterarà en un nou document a la JEC com veu la situació, i informarà d'aquesta consulta al Síndic.

D'aquesta manera, Torra i els consellers mantindran els llaços a l'espera de les recomanacions del Síndic. Artadi ha deixat clar que el president i el Govern seguiran els consells de Rafel Ribó, en funcions al capdavant de la sindicatura, hi estiguin d'acord o no. L'encara portaveu ha explicat que Torra ha exposat la seva decisió a l'executiu aquest matí. El termini de la JEC per a retirar els llaços grocs ha expirat a les 14:33 d'aquest dimarts al migdia, poc després que acabés la roda de premsa d'Artadi."Ara mateix la decisió és mantenir la pancarta de Palau", ha insistit la portaveu, que ha remarcat que la voluntat dels consellers està coordinada amb Torra. Segons Artadi, doncs, tant el president com tots els membres del seu Govern s'han posat d'acord en una "decisió col·legiada" per actuar "de la mateixa manera", un cop el Síndic de Greuges hagi deliberat. Torra vol evitar així que la polèmica pels llaços grocs, la pancarta i les ordres de la JEC s'utilitzi com a "arma" per generar "friccions i desavinences" entre els membres del Govern.Ribó haurà d'emetre ara un informe amb suggeriments a Torra, que n'aplicarà les recomanacions "en tots els casos", segons el seu "compromís". Així, tothom seguirà les instruccions del Síndic de Greuges. "Mantindrem la coordinació", ha subratllat Artadi. "Les 13 seus dels departaments actuaran de la mateixa manera", ha insistit la consellera, que ha remarcat que no hi ha hagut "cap discrepància" sobre aquest tema durant la reunió del Consell Executiu d'aquest matí.Al llarg d'aquesta tarda els serveis jurídics de Presidència enllestiran un nou escrit a la JEC, on Torra insisteix en la seva visió de l'assumpte i informarà de la petició de l'informe del Síndic. De moment no consta que el president recorri al Suprem aquesta situació.D'altra banda, Artadi ha negat que el Govern es plantegi cap relleu de Torra, en cas que acabi inhabilitat per aquesta situació. Així mateix, la consellera ha expressat el "màxim suport" de l'executiu al cos dels Mossos sobre la polèmica pels llaços grocs.El d'avui ha estat el darrer Consell Executiu i l'última roda de premsa d'Artadi com a consellera de la Presidència i portaveu del Govern. Aquest cap de setmana serà cessada per Torra i dilluns tindrà lloc la presa de possessió del seu relleu, Meritxell Budó, alcaldessa de la Garriga. Artadi és la número dos de JxCat a les eleccions municipals de Barcelona. També ha estat el darrer Consell Executiu de Laura Borràs al capdavant del departament de Cultura, ja que serà la número dos de JxCat a la llista del Congrés.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.