directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

CANALS fletxa

publicitat


Social doble fletxa Dimarts, 1 de febrer de 2011 05:00 h

La Fundació FC Barcelona, un exemple de gestió al servei de l'acció social


Ha rebut el segon Premi Internacional Unescocat per la seva adhesió als Objectius de Desenvolupament del Mil·leni de les Nacions Unides i les seves aliances pioneres amb organismes com l'UNICEF, la UNESCO i l'ACNUR.

Comparteix
   



publicitat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La bona tasca que la Fundació del Futbol Club Barcelona realitza en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament, l’atenció social o la lluita contra la pobresa ha estat mereixedora de rebre el segon Premi Internacional Unescocat. Així ho ha considerat un jurat format per associacions catalanes de reconeguda experiència en els àmbits de l’educació, la ciència, la cultura i la comunicació com ho són l'Associació Catalana d’Universitats Públiques, el Consell Escolar de Catalunya, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, l'Institut d’Estudis Catalans, la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya, l'Institut Ramon Llull, Òmnium Cultural, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i Televisió de Catalunya.

Segons ha fet notar el jurat, la Fundació FC Barcelona mereix aquest premi per la seva adhesió als Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni de les Nacions Unides i les seves aliances pioneres amb organismes internacionals com l'UNICEF, la UNESCO i l'ACNUR.

La nova etapa de la Fundació: experiència i bona gestió al servei de l’acció social
La Fundació del Futbol Club Barcelona enceta el nou any amb molts canvis. D’entrada, el nou Director General, Josep Cortada, hi aporta la seva experiència de gestió en l’àmbit dels serveis socials i ha format un equip potent que es planteja nous reptes i plantejaments que busquen fer més efectiva la tasca de la Fundació.

Les línies estratègiques que se seguiran són: aprofitar l’esport com a eix vertebrador i cohesionador de la nostra societat, el treball amb la infància i la joventut com a beneficiaris objectius, la projecció de Catalunya a través del Barça i el foment dels valors i l’educació.

Per altra banda, la Fundació vol tenir especial cura en donar suport a iniciatives que donin resposta a les necessitats actuals de la població en risc d’exclusió social. Així, es planteja també impulsar projectes que vagin encaminats a lluitar contra els efectes socials que està tenint la crisi econòmica al nostre país.

Molta feina per a fer en època de crisi
Des de la seva constitució l’any 1994, la Fundació FC Barcelona ha impulsat tot un conjunt de programes i projectes amb l’objectiu de lluitar contra la pobresa, promoure l'educació i la igualtat de gènere, combatre la xenofòbia i defensar a través de l'esport els valors del civisme.

Entre aquests, cal citar la Xarxa Internacional de Centres Solidaris (XICS). Espais on s’ofereix reforç escolar, assistència sanitària, suport psicosocial i accés a l’esport i el lleure als infants més vulnerables en diferents continents.

Les Jornades d’Esport Solidari (JES) que tenen l’objectiu d’utilitzar l’esport com a eina educativa i d’integració social o, en l’àmbit de la cohesió social cal citar el programa ‘Tots Colors’ que vol fomentar els valors del respecte i la no discriminació entre els infants que practiquen esport.

Un altre de les accions destacades que impulsa la Fundació és el foment de la lectura a través del projecte 'Lletres al Camp' i la concessió del Premi Internacional de Periodisme Vázquez Montalbán.

Per últim, l’àmbit de la recerca mèdica aplicada a l’esport també és una de les línies de treball prioritàries de la Fundació del FCB a través de l’estudi de les cardiopaties i les patologies musculotendinoses. Projectes que es desenvolupen conjuntament amb els Serveis Mèdics del FC Barcelona.

Social.cat és el primer digital en català que aborda exclusivament l'actualitat dels serveis socials a Catalunya. Aplega informacions referides a tots els sectors de l'àmbit del benestar social amb l'objectiu de convertir-se en el referent informatiu de tots aquells agents que treballen per a millorar la qualitat de vida de les persones amb necessitats socials.

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Marc Sabatés i Laporta fletxa Signes França 83870
1 de febrer de 2011, 11.52 h

Visca Barça , visca Catalunya //*//
Marc-Sabates.Com


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.