directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

CANALS fletxa

publicitat


Cinema doble fletxa Divendres, 4 de març de 2011 05:00 h

L'objectiu és guanyar un Oscar. Ni més ni menys


Comparteix
   


Etiquetes


publicitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Potser és que un servidor encara està de ressaca de Pa Negre, dels Goya o fins i tot dels Oscars. Potser és que m'he begut l'enteniment (per enèsima vegada). O potser és que m'he començat a prendre el cinema com el que és: un transmissor d'emocions tant o més potent que qualsevol altre mitjà de comunicació, i fins i tot que la vida mateixa. Sigui com sigui, però, aquesta és la meva tesi: el cinema català el que necessita és un Oscar.

Anem a pams abans que ningú em tracti de boig: l'any passat ja vam guanyar una Palma d'Or a Cannes amb la coproducció del Lluís Miñarro amb Les vides passades de l'Oncle Sam. Amb Pa Negre ja hem arrasat als Goya. I amb Buried he estat els reis del cinema indie internacional. Què ens queda? Dues coses: treure pit i guanyar un Oscar amb un film català.

Serà difícil, qui ho nega. Però d'això va el projecte que va iniciar l'exconseller Tresserras i que ha recollit Ferran Mascarell: poques produccions subvencionades, però apostant-hi molt fort, i fent pedrera. Aquest és el nostre cinema, i aquest ha de ser el nostre objectiu: ser bons, selectes i internacionals.




 Valentí Sanjuan
 Cine.cat

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.