directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 18:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

CANALS fletxa

publicitat


Cooperació doble fletxa Dissabte, 16 de juny de 2007 05:00 h

La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2007 arriba a 65 municipis catalans






Comparteix
   


Etiquetes


publicitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2007, organitzada per SETEM en col·laboració amb Alternativa 3, Intermón Oxfam, FETS i més de 160 petits col·lectius, és una activitat lúdica i educativa que vol potenciar el coneixement dels valors i les propostes del comerç just i les finances ètiques entre la població catalana, així com un model de consum més responsable. Un total de 65 municipis catalans participen a la festa els caps de setmana del 9-10 i 16-17 de juny. L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) hi dóna suport mitjançant una dotació econòmica de 135.000 euros.

En l’edició d’aquest any, Barcelona ha concentrat les activitats en un sol dia, diumenge passat, 10 de juny, a la plaça de Catalunya. També s'han reforçat les festes a Girona, Tarragona, Lleida, Manresa, amb la voluntat de descentralitzar la festa i augmentar la presència al territori. Algunes de les activitats celebrades inclouen degustacions de productes de comerç just, tallers de cuina, jocs i activitats d’informació infantil, concerts, danses del món i accions teatrals, exposicions i xerrades i projeccions de pel·lícules i documentals.

A Barcelona, l'actor Roger Coma va fer la lectura del pregó de la Festa, un text que assenyalava que "el consum crític i responsable implica reflexionar sobre les conseqüències dels nostres hàbits i plantejar-nos a qui estem beneficiant o perjudicant quan consumim".

La Festa del Comerç Just se celebra des de l’any 2000. Com a principal novetat d’aquest any, se suma a la Festa l’associació catalana FETS - Finançament Ètic i Solidari, amb la intenció d’ampliar la temàtica de la Festa i donar a conèixer la banca ètica i el consum responsable d’instruments financers a la població catalana.

El comerç just és una forma alternativa de comerç que busca aconseguir unes relacions comercials més equitatives entre els països enriquits del nord i els empobrits del sud. Promou una relació comercial diferent que garanteix un nivell de vida digna per a les famílies del sud, té en compte valors ètics i mediambientals, enfront dels criteris exclusivament econòmics del comerç tradicional.



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.