directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

CANALS fletxa

publicitat


Viasona doble fletxa Dimecres, 4 de maig de 2011 05:00 h

Fira de Música al Carrer de Vila-seca. Mostra gratuïta del millor de l'any

Mazoni, Pau Vallvé, Guillamino, Marc Ayza, Cathy Claret amb Raimundo Amador, Eric Fuentes & El Mal, Yacine & The Oriental Groove, Very Pomelo, El Belda i el Conjunt Badabadoc...


Del 6 al 8 de maig arriba la 12a Fira de Música al Carrer de Vila-Seca, una de les cites clàssiques i imprescindibles de l'agenda musical dels Països Catalans. Cada temporada aquesta població costanera del Tarragonès aconsegueix atraure més de 30.000 visitants amb una programació gratuïta i de qualitat, on es combinen amb sapiència grups emergents amb un futur immillorable amb les últimes produccions d'artistes consolidats, posant especial atenció a la música que es fa a nivell nacional.
Cartell Fira de Música al Carrer de Vila-seca 2011
Cartell Fira de Música al Carrer de Vila-seca 2011


Mapa dels escenaris
Mapa dels escenaris

Comparteix
   


Etiquetes


publicitat

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'èxit del FiM és la capacitat que han demostrat per programar i avançar les que seran les grans propostes de la temporada. Només cal donar un cop d'ull ràpid a la programació artística de les tres anteriors edicions, per detectar la presència de noms com Manel (2008) Els Amics de les Arts (2009) o Maria Rodés (2010), just abans dels seus respectius idil·lis amb la premsa, el públic i els programadors. Aquest encert de la direcció artística del festival ha provocat que el públic general que es desplaça a Vila-seca any rere any tingui la seguretat que descobrirà i serà el primer en gaudir de la primera cita important d'algunes de les propostes que marcaran l'any musical. El fet de que la Fira ofereixi aquestes actuacions a l'aire lliure en un emplaçament urbà també atrau una important quantitat de professionals que poden conèixer de primera mà aquests nous grups i produccions i veure i experimentar in situ com són rebuts pels espectadors.

Finalment, els grups i els seus mànagers, coneixedors del potencial i la projecció que dóna l'estar present al FiM, envien massivament els seus discos i maquetes per a ser seleccionats. En aquesta edició, la direcció artística de la Fira, encapçalada per Kike Bela, ha rebut més de mig miler de sol·licituds de les que n'ha seleccionat una quarantena.



PROGRAMACIÓ

Divendres, 6 de maig
 
· Jêrome Lavoix
Col∙lecció  de  joieria  musical  en  forma  de  cançons  internacionals  de  l’època  moderna.  Un  concert segurament atípic avalat per l'excel∙lent ensemble d'intèrprets de Lisboa Zentral Cafè.
Auditori Josep Carreras. 20:00
 
· Batek Batucada
Aquesta  comparsa  plena  de  ritme,  ball  i  sorpreses  ens  presentarà  la  seva  posada  en  escena  més ambiciosa.  Un  espectacle  en  el  que  es  combinarà  el  seu  format  de  percussió  amb  conjunt  de  vents  i actuació parateatral.
Itinerant. 21:00

· Pills to Purge Melancholy
Cançons en estat pur, tractades amb la delicadesa d'un toy sitar, un cello, un mini teclat, percussió, i la veu de Stephanie Pan, acompanyada pels excel∙lents instrumentistes Oriol Roca (Refree, Guilia Valle) i Sasha Agranov (Selva de Mar, Rubatto Appassionato)
Teatre del Centre. 21:00

· Me and The Bees
Amb  ex‐membres  de  Half  Foot  Outside.  Presenten  un  projecte  divertit  i  natural  de  pop  femení.  Aire fresc de l’escena indie de Barcelona. Recentment han editat el disc Fuerza Bien (La Castanya, 2010
L'Oficina / Las Vegas. 21:30
 
· Litoral  
Litoral  és  una  de  les  bandes  del  moment  amb  membres  de  La  Habitación  Roja  i  Abraham  Boba.  Ens presenten  una  fusió  fresca  de  sons  acústics  de  bases  pop  amb  músiques  mediterrànies  i  d’arreu  del món, cantant en català.
Hort del Centre. 22:00

· Big Banana Reunion
Conjunt  fresquíssim que presenta un espectacle sensacional, vital i excel∙lentment interpretat. Projecte forjat  a  l'ESMUC  i  format  per  membres  que  han  participat  en  formacions  tant  jazzístiques,  modernes com folklòriques (des de la Big Acoustic Band fins a Estopa...).
Plaça de Voltes. 22:15

· Azul y Nácar
Bevent  dels  grans  mestres  del  Flamenc,  Azul  y  Nácar  proposen  puresa,  ambients  càlids  i  melodies suggerents del gènere. Conjunt exquisit que compta amb intèrprets col∙laboradors habituals de Miguel Poveda o José El Francés.
 Auditori Josep Carreras. 22:30

· Cathy Claret + Raimundo Amador
La  inquieta  compositora  (i  icona  de  l'escena  poètico‐musical  alternativa)  del  sud  de  França,  ve a presentar la seva especial proposta de Fusió flamenca, i ho fa en companyia del mític guitarrista sevillà Raimundo Amador.  Un concert imperdible en el també es farà un bon repàs al grans èxits de Pata Negra i Raimundo Amador.
Parc de la formiga. 23:00

· Fanfàrria Contratempo 
Amb  un  gran  esperit  de  compromís  social  desperten  els  teus  sentits  amb  la  seva  màgica  selecció  de peces arranajades conegudes de la música balcànica, italiana, francesa o mexicana. Eclecticisme, teatre i diversió assegurada.
Itinerant. 23:00

· La Iaia
Guanyadors  del  concurs  Sona  9  del  2010.  Són  la  darrera  perla  sorgida  de  l’aparentment  inesgotable planter del pop‐folk català. Estan enregistrant actualment el seu primer treball, amb la participació del productor Paco Loco.
Hort del Centre. 23:30

· Le Pianc
Amb membres de Nisei, Sedaiós, etc., i avalats per la prestigiosa agència Sones. Presenten un 2on disc lluminós amb una bona col∙lecció de noves cançons cantades en català i castellà.
Plaça de Voltes. 23:45

· Fiera
Grup paral∙lel Sevillà format pels Pony Bravo. Amb un set d'instruments indefinibles ens presentaran un provocatiu i experimental homenatge a grups de la "No Wave" com els Pere Ubu o The Fall.
L'Oficina / Las Vegas. 00:00

· Mazoni
Per primera vegada, Jaume Pla aterra amb la seva banda a Vila‐seca per presentar els seu nou i aclamat disc "Fins que la mort ens separi" (Bankrobber, 2011). Una obra imprescindible de pop rock  d'autor en català impecablement facturada i escrita.
Parc de la formiga. 00:45

· The Transistor Arkestra
Avalats per diversos premis (DO Tarragona, p. ex.), venen  a presentar el seu furiós directe en el que es conjunta una mescla musical alternativa postmoderna d'excel∙lents resultats. Amb membres de Lecirke.
Hort del Centre. 01:30

· Zuri & Ranking Soldiers
Zuri, co∙laborador d'Ojos de Brujo entre d'altres, sorprèn amb el seu primer àlbum en solitari "Candela". Ve a presentar‐nos un nou projecte amb temes i cadències d'estil jamaicà i regust de flamenc,  amb la reconeguda reggae band Ranking Soldiers de suport.  
Plaça de Voltes. 02:00
 
· Obeses
Venen a presentar el seu primer treball "Obesisme il∙lustrat". Una obra de pop‐rock‐òpera vehiculada a través  d'un  lirisme  sarcàstic  inspirat.  Obra  que  es  complementa  excel∙lentment  amb  una  personalitat arrebatadorament festiva en directe.
L'Oficina / Las Vegas. 02:00

 
Dissabte, 7 de maig

 
· Guillamino
Guillamino ens presenta l'espectacle "a la classe de girafes", que vol ser un primer punt de contacte per tal que els nens descobreixin en temps real i de manera divertida la creació de música electrònica.
L'Oficina / Las Vegas. 12:30

· Riu
Grup  emergent  que  presenta  una    renovació  dolça  i  creativa  de  la  música  popular  i tradicional  dels Països Catalans. Ensemble jove, tot i que amb dilatada experiència i amb membres dels Qui hi ha?
Plaça de Voltes. 18:00
 
· El Gos Binari
El Gos Binari és l’alter ego musical de Jordi Tost, músic de la formació de Maria Rodés, que defineix la seva música com a “folk de guarderia”. Una proposta sorprenent, innovadora i fresca avalada pel segell Foehn Records.
Hort del Centre. 19:00
 
· Celeste Alías
El conjunt de Celeste Alías adapta de manera especial i personal composicions d’alguns dels guitarristes més  influents  de  la  història  del  jazz  com  ara  Joe  Pass,  Pat  Metheny  o  Caetano  Veloso.  Una  joia  que compta amb intèrprets excel∙lents com Santi Careta (Asstrio), entre d'altres...
Auditori Josep Carreras. 20:00
 
· Albert Freixas
Nou projecte de pop independent genuí i madur amb membres d'Ix! presentant el seu primer disc: U
Plaça de Voltes. 20:00

· Il Xef Malatesta
Projecte fresquíssim de música d’autor, pop, reggae i electrònica amb forta personalitat i lletres que no et deixaran indiferent.  
Hort del Centre. 20:45
 
· Anarquia Acústica
Concert  experiment  que  produeix  la  FiM  i  que  comptarà  amb  la  participació d'alguns dels músics més emblemàtics de la nova fornada de pop independent català (i d'altres estils): Maria Rodés, Le Petit Ramon, Nueva Vulcano, Anímic, El Petit de Cal Eril, etc.
L'Oficina / Las Vegas. 21:00
 
· Els Botifanfarrons
Divertida xaranga de les Illes Balears guanyadors del premi Sa Xerxa ‐Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears de la FiM. Espectacle de Fanfàrria i gamberrisme elegant, que et ficarà en la seva història alliberadora "Ràdio Botifanfarrons"
Itinerant. 21:00

· Rosa Sánchez
Bevent de les fonts de la música d'arrel mexicana, l'excel∙lent Rosa Sánchez ens proposa arranjaments selectes perfectament conjugats amb una veu i una presència que recorda a la Lila Downs més brillant.
Auditori Josep Carreras. 21:30

· L'Herbe Folle
Grup  consagrat  en  l'escena  world  alternativa  del  sud  de  França,  que  arriba  per mostrar‐nos  el  seva original fusió acústico‐elèctrica d’intensíssim directe.
Parc de la formiga. 21:30

· Cebos Enrique (Cabo San Roque)
Quan Cabo San Roque prescindeix de les màquines i fan un concert instrumental amb col∙laboradors de luxe,  com  Joan  Saura  i  Oriol  Perucho,  es  converteixen  en  Cebos  Enrique:  una  proposta  de  música sofisticada i agradable per tots els gustos
Plaça de Voltes. 22:00

· Pau Vallvé
És  un  dels  artistes  polifacètics  amb  més  talent  del  nou  pop  rock  indie  alternatiu  de  Catalunya  en l'actualitat, i per tant, reclam significatiu. Membre paral∙lel de Maria Coma o u_mä que ve a presentar‐nos el seu nou disc auto produït "Protagonistes" (Amniòtic Records, 2010)
L'Oficina / Las Vegas. 22:45

· Bongo Botrako
Grup en estat d'absoluta emergència en l'escena de fusió alternativa de Catalunya. Venen a presentar el seu disc "Todos los días sale el sol (Kasba, 2010). Si t'agraden La Pegatina, Color Humano o Manu Chao no et perdis el seu divertit directe.
Parc de la formiga. 23:00
 
 · Marc Ayza & Dj Helios
Novíssim  projecte  amb  directe  enèrgic  liderat  per  un  dels  representants  més  importants  de  l’escena jazzística de Barcelona. Groove, ball, beatbox i set de dj amb la participació de l'actiu Dj Helios (també membre de Macaco).
Hort del Centre. 23:30
 
· Houba
Grup francès de 15 membres que ens oferirà un espectacle basat en el rock i dirigit per un predicador poliglot que hipnotitza el públic. Serà en un xou carregat de groove que fusiona samba, batucada i rock.
Itinerant. 23:30

· Inspira
Lletres  oníriques,  preciosisme  instrumental  i  emocionant  directe  per  part  d'una  de  les  propostes  amb més  projecció actual  de  l'escena  catalana. Presentaran  el  seu  aclamat  2on  disc  "Escapistes"  (Amniòtic records, 2010) en un espectacle especial amb Pau Vallvé a la 2a bateria.
L'Oficina / Las Vegas. 00:15

· Yacine & The Oriental Groove
Aquest  inquiet  activista  (ex‐membre  de  Cheb  Balowski  o  Nour)  s'ha  associat  amb  músics  "allstar"  de l'escena mestissa alternativa (08001, per ex.) per presentar‐nos en electritzant directe el seu excel∙lent nou disc "Parabòlic" (Kasba Music, 2011)
Parc de la formiga. 00:30

· Txaranga Band Tocats
Vells coneguts a Vila‐seca, ens  delectaran amb un concert de cerca‐vila excitant i popular per a tots els gustos.
Itinerant. 01:00

· Eric Fuentes & El Mal
L’exlíder d’Unfinished Sympathy està vivint un moment d'excel∙lent salut creativa, fet que es corrobora en  el  seu  nou  disc  ("Èric  Fuentes  &  El  Mal"  ‐Subterfuge,  2011‐)  i  en  el  seu  impactant  directe, magníficament ensamblat per una banda amb membres de Rosa‐Luxemburg o Mine!.
Hort del Centre. 01:15
 
· Bläue
Premi Èxit del Sona 9 del 2010, canten en quatre idiomes i toquen amb eclecticisme i humor càustic tot el que poden i més. I fins i tot s'atreveixen a picar d'ullet a la chanson française. Com ens sorprendran en aquesta edició a Vila‐seca?
Plaça de Voltes. 01:30

· Ornamento y Delito
Acaben  de  fer  un  debut  espectacular  amb  el  segell  Limbo  Starr  i  ja  estan  immersos  en  una  espiral imparable de concerts en festivals i espais de tendència gens menyspreable. La seva forta personalitat musical i lletres corrosives auguren l'eclosió d'un grup de culte que donarà que parlar molt de temps.
L'Oficina / Las Vegas. 02:00

· Very Pomelo
Potser  seran  la  revelació  de  la  temporada?  Amb  un  apassionat  directe,  aquest  sextet  estrena  un estellant Xurrac asclat (Chesapik, 2011), mostra original de creativitat pura, insòlita i difícil d'encasellar. Què fan rockabilly o Jazz? Pop o rock? Rumba o folk?
Parc de la formiga. 02:30

Diumenge, 8 de maig

· Saltamartí
Projecte unipersonal i paral∙lel del líder d'Oliva Trencada, en el que, mitjançant composicions originals i contemporànies, musica amb gust refinat poesies de Joan Brossa.
Plaça de Voltes. 18:00
 
· Soulchoir Bcn
Mostra actualitzada del gospel que manté però el seu esperit cerimoniós. Concert impecable, expressiu i divertit en els que barrejaran les influències dels espirituals i dels clàssics del soul amb el pop i el vocal més contemporani.
Parc de la formiga. 19:00
 
· Dinatatak

Un concert (i homenatge al ball de claqué) amb exmembres de Möondo, en el que se'ns delectarà amb un  concert  embolcallador,  agradable  i  exòtic;  ple  de  referències  al  seu  imaginari  creatiu  i  compromès socialment.
Plaça de Voltes. 20:00
 
· Èxits [Pop]ulars: El Belda i el Conjunt Badabadoc + l'Aula de Música Tradicional
Què  passa  quan  s'uneixen  a  dalt  de  l’escenari  nombrosos  intèrprets  de  l’Aula  de  Música  Tradicional  i Popular  Catalana  amb  els  millors  representants  de  fusió  ska  ‐  reggae  i  tradicional  de  Catalunya?  Què passa quan aquesta feliç unió reinventa grans clàssics del pop, el folk i el rock en català (com Els Pets o Skatalà)?. Amb intèrprets de luxe de grups com Xerramequ Tiquis Miquis o Pomada, entre d'altres...)
Parc de la formiga. 21:30







Viasona
és la gran enciclopèdia de la música catalana a Internet. Una proposta inèdita a la xarxa que pretén indexar tots els artistes i grups que han cantat en català, a més dels discos editats i les cançons compostes en la nostra llengua.

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Eloi fletxa Vila-seca
5 de maig de 2011, 12.21 h

Veniu a la Fira! No us ho perdeu ;)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Manel fletxa Cambrils
4 de maig de 2011, 23.43 h

Hi serem!

Visca Catalunya lliuree!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.