directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 13:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

CANALS fletxa

publicitat


Cinema doble fletxa Divendres, 2 d'abril de 2010 05:00 h

Sony anuncia que podria deixar de vendre DVD a l'Estat espanyol

dvd logo
Comparteix
   



publicitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Avui hem sabut que Hollywood, és a dir el gran monstre del show business, s’està plantejant de no estrenar més dvd a l’estat espanyol. Tot i que no ho han dit, m’imagino que per extensió tampoc distribuirïen a Catalunya les seves pel·lícules per a venta i lloguer. I no, per primera vegada sembla que això no és culpa de la Llei del Cinema de Catalunya.

De fet, el sector de l’exhibició havia aprofitat l’excusa de la Llei del Cinema de Catalunya proposada per Tresserras i Voltas com a gran mal del cine del país. I ara, després de l’anunci de Sony, ens adonem d’una vegada per totes que el que està en crisi, al marge de la iniciativa catalana, és el cinema.

El gran titular l’ha donat a conèixer Sony, però no deixa de ser la veu unívoca de les majors que, en definitiva, constaten el que ja sabíem: no els agrada que ningú els marqui les regles del joc. No els agrada que ningú els digui res. I evidentment no els agrada que el nogoci no els hi funcioni.

D’aquesta manera, arriba la confirmació del que ja sabíem: les majors seran implacables també amb la Llei del Cinema de Catalunya i faran tota la pressió que sigui possible per aconseguir que l’executiu català no pugui doblar i subtitular les pel·lícules que arribin al nostre país a la nostra llengua.

Per tant: moment de creure en la possibilitat de, d’una vegada per totes, poder veure els films en català, cosa que no serà senzilla: caldrà la implicació del govern que hagi de defensar-la, el que hagi d’aplicar-la, del sector de la producció, el de la distribució, el de l’exhibició i sobretot, de tots nosaltres, és a dir, el públic. Un públic que, a fi de comptes, serem els que farem bona una oferta com la que va arribar fa més de 20 anys a la TV i ràdio públiques. I és que ara és l’hora del cinema en català.

Cartellera de cinema en català
Com ensinistrar un drac
La bomba del Liceu
Ens veiem demà
Millennium 3
Tres dies amb la família
Precious




 Valentí Sanjuan
 Cine.cat

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.