directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 03:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

CANALS fletxa

publicitat


Salut i reproducció doble fletxa Dimecres, 7 d'abril de 2010 05:00 h

La fertilitat dels treballadors en perill



treballador, conductor, cotxe, xofer
Comparteix
   



publicitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un estudi realitzat per Comissions Obreres (CCOO) demostra que el 87% dels oficis de la Comunitat de Madrid provoquen esterilitat als seus treballadors. Els factors que més incideixen en la seva fertilitat són les llargues jornades laborals, les substàncies químiques, les feines estressants, romandre assegut, els torns de nit i el soroll.

Són moltes les professions que presenten un risc elevat de patir problemes de fertilitat. L'estudi de CCOO destaca, entre d'altres, els conductors d'autobusos, els transportistes, els pintors, treballadors de la indústria tèxtil, dones de la neteja, obrers de la construcció, etc. Pocs oficis se'n salven. Fins i tot, aquelles feines considerades 'tranquil·les' com és el cas d'un oficinista o dependent/-ta no es lliuren de poder patir infertilitat o avortaments espontanis.

El risc més comú és aquell que està relacionat amb les 'demandes de feina elevades', és a dir, feines que compten amb llargues jornades laborals, torns de nit o treballs estressants que poden disminuir el desig sexual o afectar a la qualitat del semen i els òvuls.

La ginecòloga de la clínica Ginefiv (Madrid), Victòria Verdú, ha explicat que al centre en el qual treballa cada vegada hi van més pacients que presenten el semen o cicles menstruals alterats a causa de l'estrès.

Cal assenyalar que hi ha altres professions que també poden reduir la fertilitat dels seus treballadors a causa d'estar en contacte amb substàncies químiques. És el cas dels jardiners o agricultors que utilitzen pesticides, pintors que usen dissolvents, treballadors de fàbriques tèxtils i de plàstic o, fins i tot, les dones de la neteja per utilitzar productes tòxics.

També hi ha feines on la fertilitat dels treballadors es veu danyada però en menys mesura. En el cas de les dones, per exemple, en feines on el soroll és molt present, aquest els hi afecta a la seva capacitat reproductora. Pel que fa els homes, patir molta calor també els hi pot passar factura.

L'estudi també apunta que a les professions on els treballadors romamen tota la jornada laboral asseguts i/o pateixen vibracions, com pot ser el cas de conductors, poden veure afectada la qualitat del seu semen. En aquest sentit, els resultats de l'estudi conclouen que els xofers són els professionals que més problemes d'esterilitat presenten.






Miriam Noguera
InvitroTV


publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.