directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

CANALS fletxa

publicitat


Cinema doble fletxa Divendres, 9 d'abril de 2010 05:00 h

Twitter, finalment, es manifesta al cinema




Comparteix
   


Etiquetes


publicitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

No deixa de ser curiós: les productores i les distribuïdores fan estudis de mercat. Es miren de reüll la competència. Juguen a despistar els oponents. Fan tests entre gent de totes les edats possibles. Es gasten una calerada en la promoció de la pel·lícula que acaben d'estrenar. i fins i tot així, en un alt nombre de casos (que supera el 60%, evidentment) la recaptació de la seva proposta queda molt per sota del que s'esperaven.

Dic que no deixa de ser curiós perquè acaba de sortir un estudi que diu que amb 140 caràcters n'hi ha més que suficient per saber si una pel·li funcionarà o no. M'explico: no és que n'hi hagi prou amb llegir-ne dues frases, sinó que aquest estudi demostra que Twitter, la xarxa social de microblogging que està revolucionant a marxes forçades les nostres vides, és la millor eina per saber si una pel·lícula funcionarà o no. Ho hem publicat a cine.cat, i la veritat és que el nivell de lectures de la notícia evidencia que a la gent que està a la xarxa, això del Twitter li interessa de debò. I més quan de cop i volta apareixen dades a sobre la taula que confirmen el que ja sospitàvem: no només és una eina de gran ús, sinó a més de gran utilitat.

Segons l’estudi Predicting the Future With Social Media (si sabeu llegir algoritmes podeu descarregar-lo aquí), analitzant 2,89 milions de tweets d’1,2 milions d’usuaris sobre 24 pel·lícules, es pot preveure acuradament la recaptació de taquilla que aquestes pel·lícules tindran en el seu primer cap de setmana d’exhibició. Així que senyors de Filmax, Baditri, Sagrera, BNC i la resta de productores catalanes: menys tests de mercat amb espectadors, i més mirar Twitter.

Cartellera de cinema en català

S'estrena Ciutat de vida i mort subtitulada al català, tot i que com sol passar en aquests casos, només podreu veure-la en un sol cinema d'arreu de Catalunya: el Verdi, a Barcelona. Es tracta d'una pel·lícula bèl·lica que narra la invasió de la Xina per part de les tropes japoneses l’any 1937 i les atrocitats que l’exèrcit nipó va cometre contra la població civil a Nanking, llavors capital xinesa. Dirigida per Lu Chan.

Segueix en cartellera Com ensinistrar un drac. Dreamworks torna a escena amb la intenció d’oferir un film amb l’èxit de Shrek i Madagascar, els títols més celebrats de la competidora de Pixar. La divertida i entretinguda història d’un víking que es fa amic d’un drac, s’estrena en 3D i en català.

La bomba del Liceu, un documental del reconegut Carles Balagué. Després de la gran acollida per part de crítica i espectadors dels seus tres documentals anteriors (La casita blanca, De Madrid a la Lluna i Arropiero), sembla que tindrà menys sort amb aquesta proposta: interessant al principi, però massa basada en l’entrevista i amb pocs recursos visuals. Tot i això, explica una època, una classe social i una ciutat com a reflex d’un país que la revaloritzen.

Ens veiem demà, que no només s’estrena en català sinó que a més és una estrena produïda i rodada a casa nostra. Dirigida per Xavi Berraondo, planteja què passaria si quan ens morim una part de nosaltres seguís viva, mentre que l’altra segueix en una realitat paral·lela. Amb els millors actors de casa nostra: Marc Cartes, David Selvas, Mercè Llorens, Mercè Pons, Lluís Soler, Tània Sàrrias, Nina, Jordi Boixaderes, Juli Mira o Mercè Arànega.

Millennium 3 és el desenllaç definitiu de la saga novel·lesca. Tot i això, la gent no ha hagut d’esperar massa, ja que la trilogia s’ha resolt en pocs mesos i amb grans ingressos de públic. Una vegada més, Millennium tornarà a funcionar de públic tot i que no tant de crítica, ja que el film no ha agradat massa als professionals de la informació cinematogràfica.

També destaca Precious: el film independent dels Oscar d’enguany, de la mateixa manera que en anys anteriors vam tenir-hi Little Miss Sunshine (2007), Juno (2008) o Slumdog Millionaire (2009) es pot veure en versió original subtitulada al català.

Arthur i la venjança d'en Maltazard: Els minimoys estan de tornada de la mà del francès Luc Besson, que ja va dirigir el primer lliurament de la saga fantàstica basada en la sèrie de còmics de Jacques Tardi, Les aventures extraordinaires d’Adèle Blanc-Sec. Amb el nen de Charlie i la fàbrica de xocolata, s’estrena en català a les nostres sales.

Segueix en cartellera la magnífica pel·lícula Tres dies amb la família, de la Mar Coll.





 Valentí Sanjuan
 Cine.cat

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.