directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

CANALS fletxa

publicitat


Cinema doble fletxa Divendres, 23 d'abril de 2010 05:00 h

Una pel·lícula participativa entre tots els usuaris de Twitter catalans




Comparteix
   


Etiquetes


publicitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Fa tot just una setmana que ha començat una experiència pionera arreu del món i que neix precisament a Catalunya. I és que tot i que el funcionament s'inicia a la xarxa, estarà formada íntegrament per piuladors (usuaris de Twitter) catalans. La iniciativa consisteix en realitzar la primera pel·lícula col·laborativa a través de Twitter, amb un pressupost zero, i amb prop de 300 persones que en menys de 10 dies ja s'hi han apuntat.

L'experiència neix del programa de Catalunya Ràdio 'Vist i no vist', que per setmana santa va aconseguir ser el tema més comentat a Twitter arreu de tot l'estat espanyol, en una experiència que va reunir 70 usuaris d'aquesta xarxa social en un estudi de ràdio. Veient l'empenta d'aquests usuaris a seguir participant d'iniciatives per l'estil, de seguida es va engegar una segona proposta: cine.cat va demanar quanta gent s'apuntaria a participar des de zero en una pel·lícula, i en poc més d'una setmana ja n'hi ha quasi 300.

Ara com ara ja hi ha productores que hi donaran suport com Garage Films, agències de publicitat i continguts com Twist, directors de cinema com Joan Riedweg o directors de fotografia com Pol Turrents. Uns hi participaran en la part tècnica, d'altres en la creativa, d'altres hi aportaran talent o material, mentre que d'altres només aniran al rodatge de públic a twitejar tot el que passi. Sigui com sigui, l'únic requisit que es demana per participar-hi és ser usuari de Twitter.

Ara com ara, es planteja una història que ha de permetre pocs actors, pocs espais, un rodatge controlat, com a màxim 10 dies de rodatge i un pressupost gairebé inexistent: estil Buried, Hard Candy, Zulo, o fins i tot El Método. Així que, si us hi voleu apuntar, només cal que hi contacteu via Twitter!

Cartellera de cinema en català

Ciutat de vida i mort s'ha estrenat subtitulada al català, tot i que com sol passar en aquests casos, només podreu veure-la en un sol cinema d'arreu de Catalunya: el Verdi, a Barcelona. Es tracta d'una pel·lícula bèl·lica que narra la invasió de la Xina per part de les tropes japoneses l’any 1937 i les atrocitats que l’exèrcit nipó va cometre contra la població civil a Nanking, llavors capital xinesa. Dirigida per Lu Chan.

Segueix en cartellera Com ensinistrar un drac. Dreamworks torna a escena amb la intenció d’oferir un film amb l’èxit de Shrek i Madagascar, els títols més celebrats de la competidora de Pixar. La divertida i entretinguda història d’un víking que es fa amic d’un drac, s’estrena en 3D i en català.

La bomba del Liceu, un documental del reconegut Carles Balagué. Després de la gran acollida per part de crítica i espectadors dels seus tres documentals anteriors (La casita blanca, De Madrid a la Lluna i Arropiero), sembla que tindrà menys sort amb aquesta proposta: interessant al principi, però massa basada en l’entrevista i amb pocs recursos visuals. Tot i això, explica una època, una classe social i una ciutat com a reflex d’un país que la revaloritzen.

Ens veiem demà, que no només s’estrena en català sinó que a més és una estrena produïda i rodada a casa nostra. Dirigida per Xavi Berraondo, planteja què passaria si quan ens morim una part de nosaltres seguís viva, mentre que l’altra segueix en una realitat paral·lela. Amb els millors actors de casa nostra: Marc Cartes, David Selvas, Mercè Llorens, Mercè Pons, Lluís Soler, Tània Sàrrias, Nina, Jordi Boixaderes, Juli Mira o Mercè Arànega.

Millennium 3 és el desenllaç definitiu de la saga novel·lesca. Tot i això, la gent no ha hagut d’esperar massa, ja que la trilogia s’ha resolt en pocs mesos i amb grans ingressos de públic. Una vegada més, Millennium tornarà a funcionar de públic tot i que no tant de crítica, ja que el film no ha agradat massa als professionals de la informació cinematogràfica.





 Valentí Sanjuan
 Cine.cat

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.