Els futurs reptes de la reproducció assistida
Cal destacar que aquesta taxa d'embaràs a la qual aspiren els fundadors de l'IVI (70%) podria aconseguir-se d'aquí a quatre o cinc anys. Antonio Pellicer ha explicat que això serà possible gràcies a la metodologia que permetrà analitzar de manera més detallada el comportament dels òvuls i dels embrions al laboratori amb l'estudi del genoma de l'espermatozoide, l'òvul, l'embrió i l'úter.
En aquest sentit, el doctor Pellicer ha manifestat que, basant-se en el genoma de les persones i els seus gàmetes, també aspiren de forma individualitzada a ser capaços d'aconseguir embrions sans i amb moltes més possibilitats d'implantació.
Durant la roda de premsa, els seus fundadors van parlar també sobre la preservació de la fertilitat. D'aquesta tècnica van destacar que és un tractament que es va iniciar per a facilitar la reproducció de dones amb càncer.
Actualment però cal destacar que és una tècnica que també està focalitzada per a permetre que moltes dones puguin crear la seva reserva d'òvuls vitrificats per a poder ser mares en el moment que elles desitgin.
Ambdós fundadors han indicat també que, durant tot aquest temps, han aconseguit més de 50.000 naixements i han obert vint noves clíniques repartides en vuit països. Des de 1990, any en que va obrir les portes el primer centre de l'IVI, a València, s'han passat de realitzar 600 cicles als més de 24.000 que es van dur a terme l'any passat. En total, més de 126.000 pacients, de més de seixanta països diferents, han confiat en la institució.
A més, el doctor Pellicer ha assegurat que, avui dia, no existeix cap tècnica o tractament al món que no es dugui a terme a les clíniques IVI. Finalment, Pellicer ha afirmat que 9 de cada 10 parelles que recorren a un centre IVI, en surten amb l'objectiu complert: havent estat pares.
Miriam Noguera
InvitroTV