directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 03:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

CANALS fletxa

publicitat


Salut i reproducció doble fletxa Dimecres, 12 de maig de 2010 05:00 h

El 10% de les solteres opta per la reproducció assistida




Comparteix
   



publicitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Cada vegada hi ha més dones que decideixen ser mares en solitari. Segons els responsables de la clínica Ginefiv, de Madrid, una de cada deu dones de l'Estat espanyol que recorre a un centre de reproducció assistida no té parella, té estudis universitaris, independència econòmica, una forta personalitat i té una edat aproximada als 35 anys.

Els especialistes d'aquest mateix centre han explicat que la mitjana d'edat de les dones que se sotmeten a un tractament de fertilitat ha augmentat tres anys en l'última dècada, passant dels 33 als 36 anys.

En aquest sentit, els experts recorden que el fet de retardar tant el moment de la maternitat comporta certs perills. La doctora Victòria Verdú, coordinadora de ginecologia de la clínica, ha explicat que per cada any que s'aplaça la maternitat les possibilitats per a quedar-se embarassada es redueixen un 5%, ja que la qualitat ovocitària i la reserva d'òvuls disminueix amb l'edat. A més, cal saber que a partir dels 40 anys, el risc d'avortament és del 30-40%.

El centre que en aquests moments està realitzant més tractaments de fertilitat al País Basc, la clínica Quirón de San Sebastià, constata que des de 2004 el nombre de pacients que hi acudeixen soles s’ha quintuplicat, passant d'onze a cinquanta-cinc, amb un total de 354 casos atesos al llarg d'aquests sis anys.

A l'Institut Valencià de la Infertilitat (IVI) de Bilbao, des que va obrir les seves portes, l'any 2006, ha atès a 78 pacients solteres. D'aquestes, el 59% es va sotmetre a una inseminació artificial, el 17% a una fecundació in vitro amb semen de banc i el 34% restant, la majoria de 42 anys, es va quedar en estat gràcies a una donació d’òvuls.

Els experts creuen que les principals causes de l’endarreriment de la maternitat venen donades pel fet que la dona actual prioritza assolir una estabilitat econòmica i una bona carrera professional.






Miriam Noguera
InvitroTV


publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.