directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

CANALS fletxa

publicitat


Cooperació doble fletxa Dissabte, 20 d'octubre de 2007 05:00 h

Perú: dos mesos després del terratrèmol comença la fase de reconstrucció


Comparteix
   



publicitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Dos mesos després que un terratrèmol de 7,9 graus en l’escala Richter sacsegés el Perú, un equip tècnic de l’ACCD ha visitat les principals zones afectades (Chincha, Pisco i Ica, al sud de Lima, la capital del país) per avaluar la situació, conèixer de primera mà les actuacions a les quals ha donat suport i iniciar futures col·laboracions en la següent fase que ara comença: la reconstrucció.

Del 26 de setembre al 6 d'octubre, una delegació de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) va visitar els projectes que ONG com Intermón Oxfam, Ajuda en Acció, Acció contra la Fam, Creu Roja i Metges sense Fronteres van desplegar per a donar resposta en l’emergència i els que preparen per a la fase de reconstrucció. Alguns d’aquests projectes han estat finançats per l’ACCD i d’altres es presentaran a una futura convocatòria que s'obrirà ad hoc per facilitar la reconstrucció a la zona.

L'equip tècnic de l'ACCD ha valorat satisfactòriament el resultat de la visita, que ha esdevingut "enriquidora", tant per la varietat de contextos i organitzacions visitades com per les conclusions que se’n desprenen. Cal destacar la pertinència i la idoneïtat de les accions executades fins al moment per les ONG visitades a terreny, i és que cadascuna, dins de la seva especialitat, s’ha complementat amb el treball de les altres, tot evitant duplicacions i interposició d’accions.

Aquesta aproximació a la zona ha servit fonamentalment perquè l’ACCD focalitzi les zones i sectors prioritaris de la seva actuació en la segona fase: l’actuació se centrarà a la regió de Chincha, Ica i Pisco; i s’actuarà principalment en els sectors de l’aigua i el sanejament, l’aixopluc, la salut psicosocial i l’accés a mitjans de vida, sobretot a les àrees rurals més allunyades dels nuclis urbans.



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.