directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 19:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

CANALS fletxa

publicitat


Cooperació doble fletxa Dissabte, 24 de novembre de 2007 05:00 h

La Cooperació Catalana visita els seus projectes a la Franja de Gaza i a Hebron


Comparteix
   



publicitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) ha inaugurat recentment dos projectes a la Franja de Gaza i ha endegat també la que és la primera experiència de cooperació directa amb un organisme públic palestí, el Comitè de Rehabilitació d’Hebron.

Andreu Felip i la Comissionada General d’UNRWA, Karen Koning AbuZayd, van presidir el 17 de novembre la inauguració dels projectes que l’ACCD executa a la Franja de Gaza amb aquesta agència de Nacions Unides: l'escola de Deir El Balah i el centre de salut del camp de refugiats de Nusseirat. En el decurs de l'acte, Karen AbuZayd va mostrar la seva satisfacció per l'alt grau de col•laboració i entesa amb la Generalitat de Catalunya.

L’ACCD dóna prioritat als àmbits educatiu i de salut, sectors en què s’evidencia especialment la situació de vulnerabilitat extrema de la població palestina. Fins el moment, la Cooperació Catalana ha executat prop d’1.400.000 euros amb UNRWA d’ençà de la signatura del primer acord de col•laboració el 2004.

El director de l’ACCD, Andreu Felip, també ha aprofitat la visita a la regió per assistir a la reunió anual de donants internacionals d’UNRWA a Amman (Jordània), juntament amb la secretària d’Afers Exteriors de la Generalitat, Roser Clavell.

Rehabilitació d'habitatges a Hebron

Durant la visita als Territoris Palestins Ocupats, Andreu Felip també s'ha entrevistat amb l'alcalde de la ciutat de Gaza, Majed Abu Ramadan, que ha agraït el suport del Govern de Catalunya a les institucions palestines. A més, l'ACCD ha firmat un acord de col•laboració amb el Comitè de Rehabilitació d’Hebron, institució vinculada a la presidència de l’Autoritat Nacional Palestina (ANP), per a la rehabilitació i reconstrucció d’habitatges en aquesta ciutat cisjordana.

L’objectiu del projecte, al qual es destinaran inicialment 130.000 euros per a la primera fase d’un any, és aconseguir el retorn de famílies palestines a les seves cases en condicions dignes.

Andreu Felip ha explicat que, d'aquesta manera, l’ACCD endega la primera experiència de cooperació directa amb una institució pública palestina, "una estratègia que es vol reforçar i esperonar durant aquesta legislatura. A més, es dóna compliment a allò que estableix el Pla director de cooperació al desenvolupament 2007-2010, que assenyala Palestina com a país prioritari de la Cooperació Catalana, i es dóna resposta al compromís i a la sensibilitat especial de Catalunya i la seva societat civil cap a la situació del poble palestí”.



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.