directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 13:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

CANALS fletxa

publicitat


Salut i reproducció doble fletxa Dimecres, 16 de juny de 2010 05:00 h

La tècnica IMSI millora les possibilitats d'embaràs




Comparteix
   



publicitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Seleccionar els millors espermatozoides a 16.000 augments, mitjançant una nova tècnica anomenada IMSI (Microinjecció Intracitoplasmàtica d'Esperma Seleccionat Morfològicament), millora les possibilitats d'embaràs en parelles que duen més de cinc anys en tractament per a poder ser pares.

Els espermatozoides, a través d'aquesta nova tècnica, es poden observar fins a quaranta vegades més grans que amb les tècniques convencionals (ICSI), visionat d'esperma a una definició de 400 augments, que s'utilitzen per a la fecundació in vitro (FIV).

La tècnica IMSI permet descartar els gàmetes amb defectes morfològics, cosa que millora les possibilitats d'embaràs de parelles en tractament d'infertilitat. Amb aquesta nova tècnica, el 41,7% de les parelles amb llarga esterilitat ha aconseguit l'embaràs, segons ha informat l'Institut Marquès de Barcelona.

Aquest centre barceloní ha realitzat un estudi, a partir de 358 òvuls, a través del qual ha pogut constatar que 17 parelles (d'un total de 41), amb diversos fracassos repetits de FIV i molts anys d'esterilitat (alguns casos fins a setze), han aconseguit un embaràs. Els resultats d'aquesta investigació han demostrat també que la taxa d'avortament s'ha vist rebaixada al 2'4%. En aquest sentit, cal destacar que el més habitual en aquestes tècniques de reproducció assistida, segon dades de la Societat Espanyola de Fertilitat (SEF), és que la taxa d'avortament sigui propera al 20,3%.

Tot i que hi ha un tant per cent força alt (58,6%) de parelles que no aconsegueix una gestació, el doctor Juan Álvarez, director de l'Institut Marquès i professor de Biologia Reproductiva de la Universitat de Harvard, qualifica aquest 41% d'excel·lent resultat ja que es passa d'un 0% d'èxit a més del 40%. A més, el mateix doctor ha explicat que totes les parelles analitzades eren de mal pronòstic perquè no havien aconseguit l'embaràs després d'haver-ho intentat diverses vegades i d'haver acumulat un important desgast físic i emocional.

L’IMSI és una tècnica que està especialment indicada en aquells casos en que s’han fet varis intents de transferència sense èxit, en pacients amb teratozoospermia severa, en pacients amb resultat patològic en grau lleu en l’estudi de fragmentació d’ADN de l’esperma i en casos d’esterilitat d’origen desconegut de llarga durada.

Cal destacar que la funció principal de l'espermatozoide és introduir en l'oòcit l'ADN patern. Aquest s'uneix al de la mare per tal de crear el 'manual d'instruccions' de l'embrió, que conté tota la informació necessària perquè es desenvolupi amb normalitat. Si la càrrega genètica de l'espermatozoide està danyada, el procés es veuria afectat fins el punt de quedar interromput.

Segons els paràmetres de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), l’espermatozou ideal ha de tenir el cap ovalat d’una allargada d’entre 4 i 5 micres i una amplada entre 2,5 i 3,5. Es descarta a tots aquells que tenen el cap massa petit, rodó o allargat. També es descarta aquells en les quals s’hi observa uns petits cràters al cap, ja que també deixen de ser uns bons candidats per a la fecundació. Aquest petits cràters, anomenats vacúols, són anomalies interiors que, amb un ICSI convencional no es podia detectar i que fins ara, havien dificultat molt les taxes de fecundació. Una dada important és que els espermatozous que compten amb millor morfologia són els que més embarassos aconsegueixen, i a la vegada també contribueixen a la disminució d’avortaments.

En aquest sentit, es bo saber que la selecció de l’esperma, atenent a la seva morfologia, es considera un dels millors indicadors per aconseguir la fertilització i l’èxit en reproducció assistida. Actualment, 6 de cada 10 homes de l'estat espanyol menors de 40 anys posseeix un semen de qualitat inferior a la mitja establerta per l’OMS.






Miriam Noguera
InvitroTV


publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.