directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

CANALS fletxa

publicitat


Cooperació doble fletxa Dissabte, 1 de desembre de 2007 05:00 h

Resposta catalana als efectes del cicló Sidr a Bangladesh


Comparteix
   



publicitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Cooperació Catalana ha respost a la crida d'ajut internacional del govern de Bangladesh amb l'enviament de material humanitari. Dimecres sortida del port de Barcelona un vaixell amb material d'aixopluc de Creu Roja per a la població afectada pel Sidr. Fa una setmana ja es va enviar un primer avió a la zona amb material sanitari i mèdic a través de l'ONG Farmamundi

Des del port de Barcelona, Creu Roja a Catalunya i l'ACCD van enviar dimecres un carregament humanitari consistent en material de refugi: 5.000 mantes personals i 1.100 tendals de plàstic que donaran aixopluc a unes 1.000 famílies. L'enviament del material està valorat en 53.400 euros, una quantitat aportada per l'ACCD com a resultat del conveni de col·laboració amb Creu Roja per a aquest 2007.

La setmana passada ja havia sortir un un primer avió amb carregament de material sanitari per a la zona afectada. L’enviament català estava format per medicaments de primera necessitat i específics d’emergència finançats per l’ACCD a través de l’ONG Farmacèutics Mundi i amb el qual s’atendran 30.000 persones durant un mes.
El destinatari dels enviaments és el Ministeri d'Alimentació i Gestió de Desastres de Bangladesh, l'organisme governamental responsable de gestionar la resposta a les catàstrofes al país asiàtic, que és qui ha fet la crida d’ajut internacional.

El cicló Sidr va colpejar Bangladesh el 15 de novembre amb vents superiors als 235 km/h, i es calcula ue ja ha afectat set milions de persones. Els últims informes de Nacions Unides ja parlen de 3.200 persones mortes, 880 de desaparegudes i 34.700 de ferides. Les cases totalment destrüides per la tempesta són més de 365.000.



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.