directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

CANALS fletxa

publicitat


Cinema doble fletxa Divendres, 18 de juny de 2010 05:00 h

La Llei del cinema, a tocar




Comparteix
   



publicitat

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Fa un parell de dies que el Consell de Garanties Estatutàries hi ha donat llum verda. D'aquesta manera, ja està tot llest i si no passa res (que no passarà) la Llei del Cinema s'aprovarà abans de l'estiu. Punt i final a un culebrot del que sentirem a parlar, sens dubte, durant les properes setmanes, mesos i anys.

No m'entengueu malament. Dic culebrot i no ho dic de cap manera de forma despectiva. Però ha estat un culebrot i ho seguirà sent durant força temps: primer perquè l'aplicació gradual farà que cada any es vagin redefinint les quotes d'implantació del català a les sales (fins arribar a un 50%) i segon i més important: perquè ja s'encarregaran des de Madrid, des de les majors i des d'on calgui d'iniciar una batalla campal (entengui's mediàtica xantatgista) per aconseguir que la Llei no funcioni.

Dit això, i sabent que així anirà la jugada, és moment d'estar convençuts de la necessitat d'aquesta llei, de les ganes de poder gaudir-la, i finalment de la situació desastrosa en què es troba el català ara mateix a les sales de cinema on no arriba ni a un 3%. Així que, a esperar l'aprovació imminent de la Llei, i per tant, la possibilitat de poder començar a veure cinema, d'una vegada per totes, en la nostra llengua.





 Valentí Sanjuan
 Cine.cat

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Laura fletxa Barcelona
30 de juliol de 2010, 21.15 h

Un altra fracàs d'ERC, per variar. Fa mesos que vaig a diferents cinemes i les posen totes en Castellà, i a més sense subtítols per a que els quillos que no saben llegir la puguin entendre XD


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
CIU=PP. fletxa SÓN EL MATEIX GOS AMB DIFERENT COLLAR.
24 de juny de 2010, 11.46 h

AH! NO EN TINGUEU CAP DUBTE QUE SI CIU TORNA A GOVERNAR LA GENERALITAT LA LLEI DEL CINEMA NO S´APLICARÀ COM TANTES ALTRES COSES. NO OBLIDEU QUE L´ORIOL PUJOL JA VA SORTIR DIENT UNES QUANTES BAJANADES SOBRE LA IMPOSICIÓ DEL CATALÀ I QUE LA QUOTA
DEL 8% DE DOBLATGE EN CATALÀ QUE PROPOSAVEN ELS EXHIBIDORS ESTAVA BÉ. NO HI HA MES CERA QUE LA QUE CREMA!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
CIU=PP. fletxa SÓN EL MATEIX GOS AMB DIFERENT COLLAR.
24 de juny de 2010, 11.41 h

#1
EN AQUESTA OCASIÓ ESTIC D´ACORD AMB TU, PERÒ PENSA QUE ARA PER ARA CATALUNYA ÉS UNA COLÒNIA D´ALLÒ MÉS NORMAL I COM TOTES LES COLÒNIES I POBLES OCUPATS PER LA FORÇA DE LES ARMES ESTEM SOTMESOS AL CAPRICI I ALS INTERESSOS DELS OCUPANTS. CATALUNYA NOMÉS SERÀ UN PAÍS NORMAL COM TOTS ELS ALTRES QUAN ACONSEGUEIXI TENIR UN ESTAT PROPI QUE ACABI AMB L´ESPOLI FISCAL, L´ESPOLI CULTURAL I ELS ABUSOS DE L´ESTAT DELS VEÏNS QUE ENS VA A LA CONTRA EN TOT. ÉS EL QUE HI HA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Mengano fletxa Barcelona
20 de juny de 2010, 10.43 h

Llei del cinema? I per a quan la llei que obligui a emetre un 50 % en la nostra llengua a tots els canals pirates que transmeten desde madrid i violen el nostre espai audiovisual de forma permanent ? aquesta llei quan sortirà? Quan sortirà la llei que obligui a imprimir en la nostra llengua a totes les editorials madrilenyes que invaeixen de forma il.legal tos els punts de distribució del nostre territori? Quan sortirà una llei que derogi la constitució dels espanyols en el nostre territor... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.