directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

CANALS fletxa

publicitat


Cooperació doble fletxa Dissabte, 15 de desembre de 2007 05:00 h

Presentat en català l'informe del PNUD 2007-2008, que analitza l'impacte del canvi climàtic al Sud


Comparteix
   



publicitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L’edició catalana de l'Informe sobre Desenvolupament Humà del Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) 2007-2008 es va presentar a Barcelona en un acte organitzat per l'ANUE, la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC, el Centre UNESCO de Catalunya i Creu Roja a Catalunya, coeditores de l'estudi.

La traducció al català de l'Informe ha comptat amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i l'Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat de Catalunya per tal de contribuir a la normalització del català en documents i publicacions de referència del sistema de Nacions Unides.

El director general de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària de la Generalitat, David Minoves, va participar en la presentació de l’estudi i va recordar que enguany l'informe se centra en el canvi climàtic i els seus reptes.

"Aquest és un dels àmbits prioritaris, no només de totes les agendes de cooperació al desenvolupament, sinó de totes les polítiques públiques relacionades amb qüestions com la salut, el medi ambient o l'educació, entre d'altres", ha explicat Minoves. El director general de Cooperació també ha insistit en la necessitat que el combat al canvi climàtic esdevingui "global" per començar a aconseguir resultats.

Aspectes del desenvolupament afectats pel canvi climàtic

L’edició d’enguany d’aquest informe adverteix que el món s’ha de centrar en aspectes del desenvolupament com la reducció de la pobresa, la nutrició, la salut i l’educació, que es veuen afectats pel canvi climàtic.

Algunes de les amenaces al desenvolupament que es descriuen a l'estudi són l'enfonsament dels sistemes agrícoles, fet que deixarà 600 milions de persones més en risc de malnutrició; que 1.800 milions no disposaran d'aigua; el desplegament de 332 milions de persones per causa d'inundacions i tempestes tropicals i també nous riscos per a la salut, entre altres que 400 milions de persones més puguin contraure la malària.

Els autors del treball insten els governs dels països desenvolupats a demostrar "lideratge" i a establir objectius comuns per lluitar contra el canvi climàtic, com ara la reducció de les emissions de gasos hivernacle.



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.