directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 16:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dimecres, 5 de gener de 2011 09:00 h

Els homes del 'Sí'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant carregant


Comparteix






En l’anterior editorial qüestionàvem si Artur Mas voldrà reeditar l’ambició nacional inconcreta i indefinida del pont aeri que Jordi Pujol va practicar durant 23 anys. El cert és que l’àmplia majoria li dóna crèdit al nou president de Catalunya per emprendre les mesures que cregui oportunes durant els propers mesos. És llavors quan el procés d’alta exigència haurà de començar per part de l’oposició parlamentària. Des de la vessant institucional, els 14 diputats independentistes del Parlament són els qui tenen aquesta funció reservada.

El cert és que els governs de Jordi Pujol no havien tingut mai abans una concentració de sobiranistes en llocs de poder com sí que existeix en el gabinet Mas.

‘Generació Llibertat’. ‘Catalunya sobirana’. ‘L’oportunitat de decidir: autodeterminació’. ‘Sobirania és progrés’. ‘Compromís, progrés, pàtria’. ‘Catalonia is not Spain’. I, per suposat, el ‘Freedom for Catalonia’ de 1992. Aquests són alguns dels lemes de congressos i campanyes de les generacions de les joventuts de Convergència que han assolit les més altes quotes de poder després del 28 de novembre.

Es deia que Jordi Pujol era independentista en la intimitat però que no ho podia dir. Artur Mas afirma que votaria que sí però que ara no toca plantejar-se aquests reptes. És l’obligació dels homes del ‘Sí’ a Govern empènyer per fer una passa més enllà i treure la federació nacionalista de l’ambigüitat calculada en què s’ha mogut tradicionalment.  

Esquerra i SI al Parlament. La societat civil i el moviment de les consultes al carrer. Marge de confiança i suport als independentistes del nou govern de Catalunya. Ells tenen l’oportunitat i la responsabilitat. Després de la confiança han de seguir una fiscalització i una exigència implacables. El futur de Catalunya ho necessita.




publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Miqueló fletxa Siscases
7 de gener de 2011, 12.16 h

#3 Òbviament volia dir que en Mascarell volia emportar-se a Francfut els escriptors castellans com a respresentants de la literatura catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Miqueló fletxa Siscases
7 de gener de 2011, 12.12 h

Veig que al DOGC d'avui, dia 7 de gener, Política Linguística passa a mans d'en Mascarell, aquell conseller que volia emportar-se els escriptors castellans com a representants de la literatura castellana. "Independentistes" al nou govern? Marge de confiança? Els "independentistes" de CIU no tenen CAP crèdit i segueixen fent punts per no guanyar-ne CAP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
euro fletxa TOTHOM TE UN PREU I EL QUE NO EL TE, ES QUE NO VAL RES...OOIII ???
6 de gener de 2011, 18.03 h

Enhora bona sr. Jutge Juli Solaz, per el seu nomenament de "Magistrat de l'Audiència de Barcelona". Els serveis prestats a la "justicia", ara se li tornen en escreix. Deu estar molt content i satisfet, peró mes ho estant els que vosté ha beneficiat amb la seva calculada lentitut, aixó sí, per no interferir en les eleccions, es clar. Un jutge es un funcionari del estat i com a tal, ha de cumplir la llei i fer-la cumplir. Vosté l'ha complert tant bé, que ha estat premiat amb la "grossa" d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JORDIBCN fletxa BARCELONA
5 de gener de 2011, 16.21 h

Jo també pensava que el sr. Pujol era independentista però ha quedat ben palés que no ho és , mil i una oportunitats a tingut i mai a dit la sembla ser paraula meleïda INDEPENDÈNCIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.