directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dimecres, 26 de setembre de 2007 05:00 h

Saura, el col·laboracionista

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant carregant


Comparteix






La justícia espanyola s’ha desbocat. Amb la concentració cívica i pacífica que va tenir lloc dissabte passat a Girona, el jutge de l’Audiència Nacional, Grande Marlaska, ha arribat a un punt en què ha de decidir si tirar endavant amb la seva persecució policial a una xifra de ciutadans que s’anirà multiplicant o deixar-ho estar i acceptar que la crítica a la monarquia, com amb els polítics, va amb el càrrec. La resposta de l’esquerra independentista no es farà esperar, i ja sonen desenes de concentracions més en diferents ajuntaments dels Països Catalans si no cessa aquesta pressió judicial.

Però a tot aquest pols li ha sortit un còmplice: Joan Saura. El conseller d’Interior, recordat per altres afers com el del kubotan, ha tornat a demostrar la seva manca de dignitat nacional a l’hora de demostrar una actitud plenament col·laboracionista, i en alguns moments de submissió, amb la justícia espanyola. El primer senyal preocupant va ser el desplegament de més de 300 agents en la primera concentració gironina, davant una reunió de poc més de 400 persones; un desplegament que es va repetir dissabte passat.

Ahir, després de la reunió del consell executiu, Saura va qualificar com a “correcta” l’actuació dels Mossos en totes les concentracions, i va defensar la identificació d’aquelles persones “que puguin haver comès fets delictius”, per ordre de l’Audiència Nacional. No estem parlant ni de crim organitzat, ni de tràfic d’estupefaents, ni tan sols de destrosses del mobiliari urbà. Estem davant d’una crema de retalls de diari i de revista amb la cara del monarca, feta per ciutadans i ciutadanes de totes les edats en un ambient lúdic i festiu, amb caràcter reivindicatiu però impecablement pacífic.

Davant d’aquests fets i lluny de posar-se al costat de la societat civil catalana, els Mossos d’Esquadra actuen com l’enèsim tentacle de la justícia espanyola, delatant aquells que, a cara descoberta, també diuen prou a la repressió de la llibertat d’expressió.



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
27 de setembre de 2007, 00.14 h

Aquesta és la esquerra de debó?? si el Psuc aixequés el cap ni es reconeixeria!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi fletxa Sta. Cristina d'Aro
26 de setembre de 2007, 20.51 h

Només desitjo que els catalans, catalans, que podessin haver votat el mercenari d'en saura, ara se'n penedeixin i no el votin a les properes eleccions. D'igual manera és el què hauríem de fer (jo ho faré), no votar ERC. M'han traït, m'han enganyat i encara m'ho estan fent, dia darrera dia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
26 de setembre de 2007, 17.51 h

Els que varem viure el franquisme ens vem fer massa ilusions per quan s'acabés.
Això es el que voliem ?
Quina decepció més gran.
La gent no va a votar i ells encara no ho han entés.

Josep de les Moles


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Kuldemandrill fletxa prop de Tortosa
26 de setembre de 2007, 11.25 h

El Saura no fa res més que tots els altres polítics que és vigilar per la seva menjadora mirant l'amo de reüll. I el Saura sap qui és l'amo: no és el govern ridícul de la Generalitat de Catalunya. Aquest darrer no és res més que una delegació de Govern (El president de la Generalitat és el representant del Govern d'Espanya a Catalunya, ho recordeu?). Sap perfectament que l'amo es troba a Madrid i que l'os, si vé, vindrà d'allà. De manera que el Saura, que no mossegarà la ma que l'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Solé fletxa Polinyà
26 de setembre de 2007, 08.24 h

ERC governant amb el PSOE i amb el PP en alguns ajuntaments i IC-V col·laborant amb les fátuas que llença la Jihad Hispànica en la persecució dels catalans..

Ara resultarà que el nacionalisme identitari de Jordi Pujol era molt més radical que tota aquesta penya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.