directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 19 de maig de 2024 23:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

La inversió estrangera directa a Catalunya supera els 3.900 milions, la més alta dels últims deu anys

'Invest in Catalonia' està gestionant 189 projectes que suposarien 6.500 milions d'euros

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La inversió estrangera directa a Catalunya s'ha situat en els 3.952 milions d'euros el 2010, gairebé el triple de la que es va registrar durant l'exercici anterior i la major en deu anys, segons dades proporcionades pel Registre d'Inversions Estrangeres del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç espanyol. Això ha fet que el pes de Catalunya respecte al conjunt de l'Estat s'incrementi des del 11% fins al 34%. 'Invest in Catalonia' ha materialitzat 34 d'aquests projectes. Actualment, aquesta institució, adscrita al Departament d'Empresa i Ocupació, gestiona 189 projectes, amb una inversió associada de més de 6.500 milions, la creació potencial de 14.260 llocs de treball i el manteniment d'uns altres 16.216.

Comparteix
   


Etiquetes
Catalunya ha rebut un 180% més d'inversió estrangera directa el 2010, segons les dades del ministeri. Per sectors, destaca sobretot el pes del transport i l'emmagatzematge i, en menor mesura, el de les activitats manufactureres, financeres, immobiliàries i d'energia elèctrica.

Un 96% de la inversió productiva a Catalunya prové de països comunitaris. Això significa que l'origen de les inversions s'ha concentrat i el pes de la UE ha crescut un 14%. Entre Madrid i Catalunya es concentra més del 75% del total de la inversió estrangera directa al conjunt de l'Estat. Les dades indiquen que Catalunya guanya pes el 2010 -passa del 11% al 34%-, mentre que el de Madrid disminueix (del 66% al 43%).



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Intent d’eliminar la llengua catalana de l’escola amb el Pla Pilot d’elecció de llengua

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.