directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 15:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Economia nega 'rotundament' que s'hagi arribat a cap acord pel finançament

Al llarg del matí diu que el conseller informarà els socis de Govern

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Departament d'Economia i Finances ha negat 'rotundament' aquest matí que el conseller Castells i la ministra espanyola d'Economia, Elena Salgado, hàgin tancat l'acord de finançament en la reunió mantinguda aquesta passada nit a Madrid. Diversos mitjans de comunicació donaven per fet ahir a última hora l'acord que Economia nega en un comunicat (pdf). Segons Economia queden aspectes 'prou rellevants per concretar que impedeixen l'acord' i per tant 'la negociació es manté'. Les filtracions als mitjans han motivat el rebuig dels socis del Govern que al llarg del matí es reuniran amb el conseller Castells. ERC ja ha rebutjat les darreres xifres que se situarien en 3.100 MEUR per al quart any i una aplicació que superaria els tres anys marcats per l'Estatut.
castells, finançament, generalitat, negociació
Comparteix
   

Esquerra Republicana de Catalunya troba 'inacceptable' l'acord de finançament que, segons destaca el diari El País, haurien tancat ahir dijous el conseller Castells i la vicepresidenta espanyola d'Economia, Elena Salgado. Segons fonts d'ERC, la xifra acceptada per Castells no significaria cap canvi significatiu respecte les xifres que ja proposava Solbes fa mesos i que van ser rebutjades reiterades vegades pels socis del tripartit. Pels republicans, l'acord de finançament que hauria pactat Castells ni compleix amb l'Estatut -ja que allargaria l'aplicació del model de finançament cinc anys enlloc dels tres que diu el text estatutari- ni tampoc compleix amb el principi d'ordinalitat, una de les condicions que fixava Castells com a obligatòries per tancar l'acord.

Els termes de l'acord


Segons informa aquest matí el diari El País, l'acord establiria que Catalunya rebrà al voltant de 3.000 milions d'euros a partir del tercer any i que només es podria arribar als 3.500 milions al quart any. Quant al percentatge de l'aportació total de l'Estat espanyol al conjunt del sistema de finançament, asseguren que Catalunya s'enduria entre el 20 i el 25% el primer any que, segons afirmen, ens situaria cuatre o cinc punts per sobre de la mitjana en recursos per càpita.

Un supòsit que sembla díficil de complir ja que, com va informar directe!cat l'aportació addicional que hauria de fer l'Estat espanyol hauria de ser gegantina per tal que Catalunya arribés a estar per sobre la mitjana espanyola. Per aconseguir l’índex 105, tenint en compte una xifra d’aportació estatal de 11.000, hauria de destinar a Catalunya un 33% del total, tan sols per mantenir-se en l’índex 100, Catalunya necessitaria el 26% del total, nou punts per sobre del 17%, el percentatge de la població de l'Estat espanyol que representa Catalunya.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
pasbort fletxa Vila-real
11 de juliol de 2009, 10.20 h

Quanta comedia redeu....BOOOOOO molt BOOOOO i l´any 20 tindrem el 100% sempre queixant-nos....



AMB TOTA LA RAO....

direu, este "tio" està obsessionadíssim amb aquest tema, però si penseu en la falta de obsessió dels ciutadans...encara em faltaria una milionada més de la que tinc!!, el comportament dels ciutadans,cada dia que passa s´assembla més als canins, TOTAL fidelitat als amos, i follar TOT el que es pugui,, jo us preguntaria... follar sense amor, és diferent a f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Alèxia fletxa Manlleu
10 de juliol de 2009, 14.42 h

Té, "nou votant d'Esquerra", perqué te'n vagis assebentant de qué va la cosa. Bé, com a bon "calabro-nicaraguenc", de ben segur que ja ho saps:



http://3.bp.blogspot.com/_j8BQP95GZyo/SlbU4ZZFxeI/AAAAAAAABc0/EvCV7XaBv3U/s1600-h/rahola.JPG



No, la oposició pel tripartit no seran 4 anys...ni 23, seran moooolts més. Después de la estafa, no tornareu al Govern en dues generacions minim.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
10 de juliol de 2009, 12.14 h

MINIM de 3 mil 800 milions d´euros mínim al tercer any, i diners addicionals per a competències concretes des del primer any, si no ta tia i el psc se´n va directament a pastar fang i 4 anys com a mínim a l´oposició. la punxa-figues de l´Alèxia ja pot fer missa que de sermons en sabem un ou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
10 de juliol de 2009, 11.50 h

Si despiés de tot aixó:



http://www.youtube.com/watch?v=kYuZ-pkLmMk&eurl=http%3A%2F%2Fblocs.mesvilaweb.cat%2Fxmir&feature=player_embedded



Algú encara es creu una paraula d'aquests comediants mentiders, és que s'ho ha de fer mirar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
10 de juliol de 2009, 10.55 h

PROU!!! JA N'HI HA MÉS QUE PROU!!



TOTS AL CARRER COLLA D'INÙTILS POCAVERGONES!! QUE JA N'HI HA PROU DE PENDRE EL PEL I MAREJAR A LA GENT!!.



SOU UNA COLLA DE QUINQUIS DE LA POLITICA!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.