directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 19 de maig de 2024 16:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Torna el CES com a fundació de SI amb l'objectiu de definir pas per pas la transició a la independència

Aquest divendres s'ha presentat el cartell de la primera Convenció Nacional sobre la Transició de l'Autonomia a la Independència

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El Cercle d'Estudis Sobiranistes s'ha tornat a presentar en societat, aquest divendres, al Col·legi de Periodistes de Catalunya com a fundació de SI i s'ha presentat el cartell de la primera Convenció Nacional sobre la Transició de l'Autonomia a la Independència, prevista per al proper 17 de desembre a la facultat d'economia de la UB,  i oberta a tota la ciutadania. La convenció comptarà amb la presència de Jon Iñárritu (diputat d'Amaiur), Hèctor López Bofill, Alfons López Tena, Jaume Argerich, Albert Gendrau (ex-gerent de Foment del Treball), Uriel Bertran, Núria Cadenes i Jordi Muñoz.

Comparteix
   


Etiquetes
El CES tindrà com a objectiu promoure estudis i informes i organitzar conferències que contribueixen a la creació i consolidació de factors reals de poder catalans (empresarials, ideològics, mediàtics, energètics, de benestar i de seguretat) que proporcionin avenços tangibles en la consecució de l'objectiu sobiranista.  
 
El president del CES, Alfons López Tena, ha explicat que la Fundació Cercle d'Estudis Sobiranistes va constituir-se per primera vegada l'11 d'octubre de 2007 amb l'objectiu de fomentar l'anàlisi dels costos i de les oportunitats perdudes per a Catalunya a causa de la seva pertinença a Espanya, i per tant, del fet de no disposar d'un Estat propi. Quan va ser creat tenia finalitat política però no estava lligat a cap partit polític i no estava subvencionat per cap organisme públic. Ara però, la necessitat de SI de tenir una fundació i el fet que dos dels màxims dirigents del CES, el mateix Tena, i Hèctor López Bofill, fossin unes de les cares visibles de Solidaritat era el moment que el partit es comencés a nodrir dels coneixements de la fundació, sobretot, perquè ja no tenia sentit com a organització com a entitat independent.
 
Per la seva part, el secretari general de SI, Uriel Bertran, ha parlat de la importància que suposarà per SI per si l'impuls del cercle i de la convenció com a 'projecte estratègic, cabdal per nosaltres i per a l'independentisme'. En aquest sentit, ha recordat que fins ara l'independentisme ha donat resposta als avantatges que l'Estat propi. No obstant, hi ha una pregunta clau, a la qual s'ha de donar resposta de cara al 2014, 'com passar de ser una comunitat autònoma a ser un Estat en el si de la Unió Europea. Aquesta és la feina que farà el Cercle en els propers anys per evitar, precisament, que el procés cap a la independència  generi incerteses. Per això, s'ha compromès a incorporar el programa electoral del 2014 les conclusions del CES i a 'a fer aquest pas de l'autonomia a l'Estat propi de forma compromesa i seriosa. Cap procés a la independència ha estat igual i nosaltres també serem originals i creatius. SI no vol repetir la historia, el que vol és escriure-la'.
 
El director del CES,  Maiol Sanaüja, ha ofert el CES  a 'pensar per a la independència' i a dotar 'd'arguments i rigor el procés de sobirania'. Sanaüja ha explicat que les convencions i conferències tindran caràcter trimestral i bianual i es faran ponències específiques.
 




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Intent d’eliminar la llengua catalana de l’escola amb el Pla Pilot d’elecció de llengua

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.