directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

El Grup Bon Preu aposta pels aliments produïts a Catalunya

Una desena de productors locals subministraran durant tot l'any fruita i verdura als 150 establiments de la cadena de supermercats

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

La cadena de supermercats Bon Preu oferirà als clients un línia específica de productes de proximitat. Els aliments 'km0', com s'etiquetarà la fruita i verdura, però també els ous i lactis, el peix i la carn que oferiran al consumidor, es vendran de forma continua al llarg de tot l'any en una aposta de la companyia per fomentar les avantatges alimentàries, de qualitat i també mediambientals del consum local. Una desena de productors, des de Girona fins a les Terres de l'Ebre, subministraran els aliments als 150 establiments Bon Preu i Esclat de la cadena.
 

Comparteix
   

De moment seran una vintena de productes procedents de Girona, Prades, Lleida, Reus, el Maresme el Vallès, les Terres de l'Ebre, Mediona i l'Ordal (Alt Pendès) i el Baix Llobregat. Però el grup català d'alimentació manté la campanya "oberta" a aquells productors que s'hi vulguin sumar i preveuen poder ampliar encara més l'actual oferta.

Segons ha explicat el Antoni Amblàs, de la direcció del Grup Bon Preu, la diferència que ha permès al grup poder engegar "ara i no abans" aquesta campanya per fomentar el consum dels productes de proximitat ha estat poder garantir la "continuïtat" del producte local. Perquè la demanda del client per comprar productes de proximitat ja hi és des de fa temps, ha explicat.

Una demanda creixent que convergeix ara amb la voluntat dels productors que veuen la sortida dels seus productes en el mateix entorn una oportunitat. De fet, Amblàs ha destacat en aquest sentit les avantatges dels aliments 'km0' que la cadena posa a partir d'avui a l'abast dels seus clients. Com són la qualitat i la imatge del producte amb un preu competitiu, que fan que els productes d'aquí "no tinguin res a envejar als que s'importen", ha afegit.

"Estem conscienciant al consumidors i al productor" sobre les avantatges d'un consum de productes locals però alhora "estem creant i riquesa i valor afegit" al conjunt del sector agrícola i ramader i també al conjunt del país, ha afegit.


La campanya s'ha presentat aquest dijous amb la presència del conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Josep Maria Pelegrí.

Bon preu apujarà l'IVA

Des de la direcció de la cadena s'ha confirmat que els establiments Bon Preu i Esclat del grup no tindran més remei que apujar l'IVA en els dos i tres punts dels trams que aprovarà el govern espanyol del PP, probablement aquest mateix divendres. Un increment de l'IVA que repercutirà en els preus finals dels productes i per tant a la butxaca del consumidor, perquè el grup no pot assumir el marge a compte dels seus resultats.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
Paco Pi fletxa Barcelona
14 de juliol de 2012, 22.34 h

#15 És cert, Àngels! Per arreu de Barcelona almenys, es poden trobar tots altres supermercats abans que un Bon Preu. Que sí, que se'n troben, però no sé si encerten a trobar les ubicacions correctes o les distàncies assumibles...
Sóc fan, primer, dels mercats; però si hem de parlar de supermercats, el primer, sens dubte, és Bon Preu (seguit d'Eroski, que no, en absolut, de Caprabo, que van començar sent uns "careros" descarats, incapaços d'oferir productes sota el seu nom amb un mín... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
13 de juliol de 2012, 16.58 h

Llàstima que no en tingui cap a una distància assumible!! M'agrada el Bon Preu i l'Esclat per la seva política comercial i amb el país!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Paco Pi fletxa Barcelona
13 de juliol de 2012, 15.16 h

Òbviament aplaudeixo aquesta decisió de Bon Preu.
Però pel que fa a l'article, no puc entendre que, si en català són "ELS avantatges", per què el seu autor s'entesta a parlar de "LES avantatges"? (Que ho diu dues vegades, eh?)


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
nuria fletxa cunit
13 de juliol de 2012, 11.59 h

molt be per bon preu! a cunit feu una gran tasca que prova que vendre comprar i treballar en catala es bo per a tots inclus en zones tant colonotzades


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
LL. B. fletxa GRANOLLERS
13 de juliol de 2012, 11.29 h

#10 Menys demagògia.
Els supermercats poden tenir poder per que ofereixen i condicionen el consum. Però no son els nostres amos, per que tu pots negar-te a comprar- hi. Però independenment de que fosin o no els nostres amos, millor una gran empresa que fagi el gasto al país, i li doni riquesa, que no una que ho porti de fora. Millor des d'un punt de vista social, per l'empleo que es genera. Però també millor des d'un punt de vista ambiental. Per que es gasta menys en transport i hi ha me... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
J. Puig fletxa Barcelona
13 de juliol de 2012, 08.41 h

La iniciativa és bona encara que no és gens original, XECNA, ja fa molts anys que comercialitza productes catalans etiquetats en català, mentre que a BONPREU ens trobarem productes Tarradelles , Codorniu o d'altres que fets aquí, és neguen sistemàticament a etiquetar res en català.



Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jordi-80 fletxa València
13 de juliol de 2012, 07.53 h

Ja tenim un dels vostres amos que vos donen de menjar, mai no millor dit. Ací tenim un dels vostres patrocinadors convergents.
Venuts! Sou peperos amb estelada de cartró-pedra!

Au! Me'n vaig al Consum.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Narcs fletxa Hospitalet
12 de juliol de 2012, 23.58 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Santi fletxa Bescanó
12 de juliol de 2012, 20.15 h

VISCA LA TERRA ! !
Ara, també ens hem d'anar acostumant a no voler menjar cireres pel novembre i desembre ni cap mena de productes del camp fora de la nostra temporada. Ens hem tornat tronats i cal que recuperem el seny.
Molt bé per BON PREU / ESCLAT ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 32   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.