directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 12:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Greenpeace posa Zara, Calvin Klein, Levi’s, Mango o Tommy Hilfiger en el punt de mira

L'organització ecologista ha denunciat que ha detectat substàncies "tòxiques perilloses" en 20 marques de roba conegudes internacionalment i Zara s’emporta la pitjor valoració

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Els resultats han estat publicats en un informe titulat 'Puntades tòxiques. El fosc secret de la moda ', en el qual es mostren les anàlisis realitzades a 141 articles de roba, i d'acord amb una anàlisi realitzada en diversos països del món sobre un bon nombre de marques de roba conegudes internacionalment - un total de 20 -, ha detectat substàncies "tòxiques perilloses". Segons l’organització, “algunes d'elles, en alliberar al medi ambient i degradar-se, donen lloc a noves substàncies que provoquen trastorns hormonals o fins i tot càncer". Entre aquesta vintena de firmes analitzada, Zara, és l'únic cas en què s'han detectat dos tipus de substàncies tòxiques, les quals poden transformar-se en disruptors hormonals i les que ho fan en substàncies cancerígenes.

 



Comparteix
   


Etiquetes
Els resultats són innacceptables

"Els resultats de les anàlisis de les peces de Zara són inacceptables tant per als que compren la seva roba com per als que viuen a prop d'on es fabriquen", ha asseverat el coordinador del la campanya Detox de Greenpeace Internacional, Martin Hojsik.
També s'exposen els vincles entre les plantes de producció tèxtils a països com la Xina, que utilitzen productes químics perillosos, i la presència d'aquestes substàncies químiques en els productes finals.
 
La Fast Fashion o moda ràpida
 
Segons l’informe de Greenpeace, entre les marques d'aquest estudi s'inclouen algunes de "moda ràpida", que responen a les preferències del consumidor proporcionant noves tendències de moda en cicles cada vegada més curts. Això és possible pressionant els proveïdors perquè lliurin les seves productes en terminis cada vegada més estrets, el que fomenta pràctiques irresponsables i retallades en termes laborals i medioambientales. Al món es produeixen al voltant de 80.000 milions de prendas10, l'equivalent a una mica més d'onze articles l'any per cada habitant del planeta. els majors volums de peces fabricades, venudes i rebutjades multipliquen els costos humans i mediambientals de la nostra roba en cada fase del seu cicle de vida. fins i tot les aparentment petites quantitats de substàncies químiques perilloses, com NPE, legalment permeses en la indústria tèxtil suposen un perill per l’acumulació en la dispersió general.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
21 de novembre de 2012, 12.53 h

http://www.youtube.com/watch?v=NGgWYozseDI&feature=plcp

Ajudem a difondre aquest vídeo, fem-lo córrer.
Segon vídeo d'en Sharif: 'Els catalans no tenen un exèrcit, tenen el poder del seu vot'


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.