directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 09:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Les exportacions catalanes augmenten un 8,6% durant el primer semestre d'aquest any

És el 27,44% del total exportat a l'Estat espanyol

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les exportacions catalanes mantenen la seva evolució positiva, segons confirmen les dades de vendes a l'exterior de les empreses catalanes durant el primer semestre d'aquest any, que indiquen un augment del 8,6%, segons la secretaria d'estat de Turisme i Comerç, després d'haver estudiat les estadístiques recollides per la direcció general de Duanes. El valor total de les productes exportats va arribar a 25.149 milions d'euros, cosa que significa el 27,44% del total exportat a l'Estat espanyol. D'altra banda, les importacions mantenen un creixement sensiblement inferior a la dinàmica exportadora i durant el primer semestre les compres a l'exterior s'han incrementat en 4,13%, per un valor de 39.490 milions d'euros, cosa que significa el 28,64% del total de les importacions de l'Estat espanyol.
exportacions contenidors comerç
Comparteix
   


Etiquetes
Per sectors d'activitat, les empreses semimanufactureres, amb una quota exportadora del 31,65%, i el sector dels béns d'equipament, amb una participació del 23,35%, han estat els més exportadors, amb creixements del 12,62% i del 17%, respectivament.

En el sector de les semimanufactures, els subsectors que més activitat exportadora han registrat han estat els plàstics, que incrementen les vendes a l'exterior el 20,5% i el ferro i l'acer, amb un 98,62% d'augment. Pel que fa als béns d'equipament, els subsectors amb millor comportament són el de material de transport, amb una pujada de les vendes del 41,66%, la maquinària per a ús industrial, amb un 26,77% i altres béns que pugen el 20,7%.

Pel que fa al contingut de les importacions, el sector més dinàmic ha estat el de les semimanufactures, que ha crescut el 9,39%, especialment impulsat per la compra de productes químics, i amb una quota del 25,89% del total de les importacions. Després d'aquest sector, el segueix el de béns d'equipament, que creix un 6,63%, sobretot condicionat per la compra de maquinària i equips de telecomunicacions, que absorbeixen el 24% de les compres de béns d'equipaments, i les compres relacionades amb la indústria de l'automòbil, que augmenten un 8,18%, i aporten el 14,76% de la quota importadora de béns d'equipament.

El creixement més important de l'activitat importadora ha estat el de l'alimentació, que han registrat un creixement de les compres a l'estranger de l'11,42%. El béns de consum de llarga durada han augmentat el 4,26%.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jordi Lluís fletxa Viladebraus
2 de setembre de 2007, 14.16 h

Doncs imagineu-vos com funcionaria l'economia catalana sense dèficit fiscal i amb infraestructures de talla europea!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.