directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 01:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Les exportacions catalanes augmenten un 8,6% durant el primer semestre d'aquest any

És el 27,44% del total exportat a l'Estat espanyol

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les exportacions catalanes mantenen la seva evolució positiva, segons confirmen les dades de vendes a l'exterior de les empreses catalanes durant el primer semestre d'aquest any, que indiquen un augment del 8,6%, segons la secretaria d'estat de Turisme i Comerç, després d'haver estudiat les estadístiques recollides per la direcció general de Duanes. El valor total de les productes exportats va arribar a 25.149 milions d'euros, cosa que significa el 27,44% del total exportat a l'Estat espanyol. D'altra banda, les importacions mantenen un creixement sensiblement inferior a la dinàmica exportadora i durant el primer semestre les compres a l'exterior s'han incrementat en 4,13%, per un valor de 39.490 milions d'euros, cosa que significa el 28,64% del total de les importacions de l'Estat espanyol.
exportacions contenidors comerç
Comparteix
   


Etiquetes
Per sectors d'activitat, les empreses semimanufactureres, amb una quota exportadora del 31,65%, i el sector dels béns d'equipament, amb una participació del 23,35%, han estat els més exportadors, amb creixements del 12,62% i del 17%, respectivament.

En el sector de les semimanufactures, els subsectors que més activitat exportadora han registrat han estat els plàstics, que incrementen les vendes a l'exterior el 20,5% i el ferro i l'acer, amb un 98,62% d'augment. Pel que fa als béns d'equipament, els subsectors amb millor comportament són el de material de transport, amb una pujada de les vendes del 41,66%, la maquinària per a ús industrial, amb un 26,77% i altres béns que pugen el 20,7%.

Pel que fa al contingut de les importacions, el sector més dinàmic ha estat el de les semimanufactures, que ha crescut el 9,39%, especialment impulsat per la compra de productes químics, i amb una quota del 25,89% del total de les importacions. Després d'aquest sector, el segueix el de béns d'equipament, que creix un 6,63%, sobretot condicionat per la compra de maquinària i equips de telecomunicacions, que absorbeixen el 24% de les compres de béns d'equipaments, i les compres relacionades amb la indústria de l'automòbil, que augmenten un 8,18%, i aporten el 14,76% de la quota importadora de béns d'equipament.

El creixement més important de l'activitat importadora ha estat el de l'alimentació, que han registrat un creixement de les compres a l'estranger de l'11,42%. El béns de consum de llarga durada han augmentat el 4,26%.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jordi Lluís fletxa Viladebraus
2 de setembre de 2007, 14.16 h

Doncs imagineu-vos com funcionaria l'economia catalana sense dèficit fiscal i amb infraestructures de talla europea!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.