Encara no ha dimitit Sánchez-Camacho?
Barons del PP es posicionen contra la proposta de finançament de Sánchez-Camacho. González, Fabra, el govern d'Aragó i el PP extremeny rebutgen cap tipus de tracte bilateral
Com por parlar d’un nou finançament sense parlar-ho amb el seu partit? Com pot dir les bajanades que ha dit i ser escoltada com una diva per part de bona part dels mitjans de comunicació? . El nou model finançament amb "límits" a la solidaritat que ha defensat la presidenta del PPC, Alícia Sáncha-Camacho, ha obtingut respostes de rebuig per part de bona part dels barons del seu partit, que han coincidit a assenyalar que no hi pot haver un finançament 'singular' per a Catalunya. En una prova evident de la pressa de pel que la líder del PPC ha intentat per aturar el procés independentista.
Sánchez-Camacho ha faltat al respecte als catalans i catalanesSánchez-Camacho ha assistit aquest dilluns a la reunió de la direcció del PP per abordar l'estratègia a Catalunya per plantar cara al sobiranisme i també posar sobre la taula la possibilitat de millorar l'actual model de finançament establint clarament el principi d'ordinalitat -cap territori pot perdre llocs al rànquing després de la solidaritat- sense sortir del règim comú, però sí posant "límits" a la solidaritat.
En minuts ha estat desacreditada per la direcció del seu partit
A la roda de premsa posterior a la reunió, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha evidenciat que per ara la seva formació no es fa seva la proposta. Segons la número dos del PP, el PPC "mai pot pretendre que el finançament sigui únic per a Catalunya" i "ha de tenir en compte la solidaritat entre tota Espanya". Ha afegit que el govern espanyol es troba en un procés "d'anàlisi" del model de finançament actual i considera "lògic" que hi hagi "moltes veus" demanant una millora del finançament per als seus territoris.
Encara més contundència per part dels seus compatriotes
Ha estat més contundent el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, que ha advertit que si el govern espanyol va per aquesta via ell demanarà que es "consulti" els madrilenys sobre el seu règim de finançament. González ha rebutjat que es cagui en la "temptació" d'establir "règim fiscal a la carta" per a Catalunya, i ha recordat que els madrilenys també estan "agreujats" pel sistema actual.
El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, que s'ha mostrat "absolutament en contra" del finançament "a la carta" per a Catalunya. Fabra ha recordat que la seva comunitat ha estat "infrafinançada durant anys" i ha insistit en què que "no hi poden haver acords bilaterals en finançament".
El conseller de presidència del govern d'Aragó, Roberto Bermúdez de Castro, també ha evidenciat la seva oposició frontal a qualsevol model "que només beneficiï una comunitat autònoma". "No es pot trencar la solidaritat de les comunitats més riques a les més pobres, perquè sinó Espanya no seria un país", ha dit.
El PP d'Extremadura també s'ha posicionat en aquesta direcció. La portaveu dels populars a aquesta comunitat, Francisca Rosa, ha apel·lat al principi de la "solidaritat" que recull la Constitució.