directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

L'SNP i el Sinn Féin conserven els seus representants a Londres, mentre que el Plaid Cymru augmenta un escó

Meritoris resultats dels partits independentistes d'Escòcia, el nord d'Irlanda i el País de Gal·les a les eleccions d'ahir al Parlament britànic

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Els partits independentistes d'Escòcia, País de Gal·les i el nord d'Irlanda han obtingut un resultats satisfactoris a les eleccions d'ahir al Regne Unit. L'SNP d'Alex Salmond manté els sis escons que tenia fins ara i continua essent la segona força més votada a Escòcia. També ha consolidat els seus quatre escons el Sinn Féin, a l'espera del segon recompte per veure si pot consolidar-ne un cinquè a resultes de la nova divisió administrativa. El Plaid Cymru, al seu torn, ha guanyat un escó i passa a tenir tres representants a Londres, consolidant-se com la quarta força més votada a Gal·les.
alex salmond
Comparteix
   


Etiquetes
El mig milió de vots que ha acumulat l'SNP l'ha consolidat també com la cinquena força al Parlament britànic, per darrera de conservadors, laboristes, liberal-demòcrates i els unionistes del DUP.

Especialment meritori per al SNP ha estat l'escó aconseguit a la circumscripció de Dundee-Est, que els independentistes escocesos van aconseguir el 2005 i que ara han sabut conservar.

Tot amb tot, l'aliança del Plaid i l'SNP ha estat incapaç d'atraure el suport electoral que els seus líders esperaven. A Gal·les, els conservadors de David Cameron han obtingut uns resultats molt positius, mentre que a Escòcia -tradicionalment una zona molt anti-tory- l'escenari polític és calcat al del 2005, amb els laboristes amb més del 40% dels vots i els conservadors amb només un diputat. Escòcia és, de fet, l'excepció del Regne Unit, l'única nació on els laboristes han pujat en nombre de vots.

A més, el rebuig frontal dels tories escocesos al referèndum independentista que el govern escocès vol organitzar a la tardor pot entorpir els plans d'Alex Salmond.

Cop a l'unionisme
A la circumscripció de Belfast-Est, el primer ministre nord-irlandès i líder de l'unionista DUP, Peter Robinson, ha perdut el seu escó a Westminster en favor de l'anti-sectari Alliance Party -essent aquest, precisament, l'únic escó que el partit ha aconseguit a Londres.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.