directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 12:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

L'SNP i el Sinn Féin conserven els seus representants a Londres, mentre que el Plaid Cymru augmenta un escó

Meritoris resultats dels partits independentistes d'Escòcia, el nord d'Irlanda i el País de Gal·les a les eleccions d'ahir al Parlament britànic

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Els partits independentistes d'Escòcia, País de Gal·les i el nord d'Irlanda han obtingut un resultats satisfactoris a les eleccions d'ahir al Regne Unit. L'SNP d'Alex Salmond manté els sis escons que tenia fins ara i continua essent la segona força més votada a Escòcia. També ha consolidat els seus quatre escons el Sinn Féin, a l'espera del segon recompte per veure si pot consolidar-ne un cinquè a resultes de la nova divisió administrativa. El Plaid Cymru, al seu torn, ha guanyat un escó i passa a tenir tres representants a Londres, consolidant-se com la quarta força més votada a Gal·les.
alex salmond
Comparteix
   


Etiquetes
El mig milió de vots que ha acumulat l'SNP l'ha consolidat també com la cinquena força al Parlament britànic, per darrera de conservadors, laboristes, liberal-demòcrates i els unionistes del DUP.

Especialment meritori per al SNP ha estat l'escó aconseguit a la circumscripció de Dundee-Est, que els independentistes escocesos van aconseguir el 2005 i que ara han sabut conservar.

Tot amb tot, l'aliança del Plaid i l'SNP ha estat incapaç d'atraure el suport electoral que els seus líders esperaven. A Gal·les, els conservadors de David Cameron han obtingut uns resultats molt positius, mentre que a Escòcia -tradicionalment una zona molt anti-tory- l'escenari polític és calcat al del 2005, amb els laboristes amb més del 40% dels vots i els conservadors amb només un diputat. Escòcia és, de fet, l'excepció del Regne Unit, l'única nació on els laboristes han pujat en nombre de vots.

A més, el rebuig frontal dels tories escocesos al referèndum independentista que el govern escocès vol organitzar a la tardor pot entorpir els plans d'Alex Salmond.

Cop a l'unionisme
A la circumscripció de Belfast-Est, el primer ministre nord-irlandès i líder de l'unionista DUP, Peter Robinson, ha perdut el seu escó a Westminster en favor de l'anti-sectari Alliance Party -essent aquest, precisament, l'únic escó que el partit ha aconseguit a Londres.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.